Sari la conținut

Și-au dat bebelușul spre adopție pentru că erau prea ocupați la serviciu și voiau să pună cariera pe primul plan

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Și-au dat bebelușul spre adopție pentru că erau prea ocupați la serviciu. În Statele Unite a avut loc un incident de-a dreptul revoltător, în care doi tineri au decis să își dea fiica spre adopție la vârsta de trei luni, argumentând că aceasta nu se potrivește cu stilul lor de viață prea ocupat, în care cariera e pe primul plan. 

Părinții, care rămân anonimi, și-au dat spre adopție bebelușul de trei luni după ce au constatat că fiica lor nu se potrivea stilului lor de viață. Catherine, mama bebelușului, a recunoscut că nu s-a arătat interesată de fiica ei, Elizabeth, de la naștere și s-a întors la muncă după doar două săptămâni.

Tatăl, care nu și-a dezvăluit numele, a explicat că atât el, cât și soția sa sunt extrem de muncitori și  își pun cariera pe primul loc. A continuat spunând că venirea pe lume a lui Elizabeth a făcut ca soția sa să fie „nefericită”.

Și-au dat bebelușul spre adopție pentru că erau prea ocupați la serviciu

Însă, mama lui Catherine locuiește cu familia și a putut avea grijă de fetița lor când aceștia au fost ocupați cu munca. Tatăl copilei a scris pe Reddit că soția sa interacționa cu bebelușul doar atunci când avea nevoie de ceva și evita să o ia în brațe când plângea.

Apoi a recunoscut că, după ce s-au gândit bine, au decis să dea bebelușul de trei luni spre adopție, spunând că sunt prea ocupați pentru a avea grijă de el. Decizia nu a fost pe placul mamei lui Catherine, care în cele din urmă a decis să adopte copilul.

Dând o explicație pentru susținerea soției sale, bărbatul a scris: „Îmi amintesc de viața fără fiica mea. Îmi este greu să îmi amintesc viața fără soția mea. Îmi iubesc fiica, să nu mă înțelegeți greșit, și plasarea ei spre adopție nu e o sarcină ușoară. Dar păstrarea ei ar putea face ca soția mea să fie nefericită – de fapt, o face nefericită.”

A adăugat: „Ceea ce îmi doresc în final este ceea ce este cel mai bine pentru Catherine și pentru Elizabeth, și sincer cred că aceasta poate fi cea mai bună opțiune pentru toată lumea.” Utilizatorii Reddit au fost șocați de anunțul bărbatului și au inundat secțiunea de răspunsuri a postării.

Mulți au criticat afirmația sa „fără emoție”, unul dintre ei spunând: „Practic au tratat abandonul copilului lor ca pe un schimb tranzacțional între două părți.” Un alt utilizator indignat a răspuns: „Acești oameni par a fi roboți sau extratereștri încercând viața umană. Ce persoana în toate mințile, aduce în mod conștient pe lume o viață și după câteva luni de muncă,  spune ‘eh, nu e pentru noi’?”

Reflectând asupra propriei situații, un al treilea a dezvăluit: „Asta este cea mai mare frică a mea legată de a avea copii. Dar asta este și motivul pentru care nu am avut niciodată și folosesc două forme de contracepție tot timpul.

„Am fost un copil planificat care a fost neglijat și încă mă mir ce a gândit mama mea. Lipsa de vinovăție aici este ceea ce mă uimește. Am arătat mai multă emoție decât aceasta când am spus la revedere câinilor pe care i-am avut în grijă câteva zile.”

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel