Sari la conținut

Şi bărbaţii caută motive să scape de sex. Iată care sunt cele mai frecvente scuze pe care le folosec

Nu doar femeile caută pretexte când vine vorba de sex. Tot mai mulţi bărbaţi îşi refuză partenerele în pat, potrivit unui sondaj britanic, realizat pe un eşantion de 4.000 de adulţi, jumătate femei şi jumătate bărbaţi.

Lipsa dorinţei sexuale îi determină pe mulţi dintre ei să-şi refuze iubitele în pat. Ba mai mult, sondajul arată că bărbaţii se eschivează de la „îndatoririle conjugale“ mai des decât partenerele lor, 27% dintre participanţi recunoscând că  apelează la pretexte pentru a nu face sex, comparativ cu 18% dintre femei, care procedează la fel.

„Sunt prea obosit”, replica preferată a bărbaţilor
Celebrul pretext „mă doare capul” ocupă doar locul trei în clasamentul scuzelor de a nu face sex. Pe primul loc se află „sunt prea obosit”, iar pe al doilea „nu am starea potrivită”. Printre pretextele des folosite se numără şi „trebuie să mă trezesc dis-de-dimineaţă” sau „nu mă gândesc decât la muncă”.

De asemenea, cinci bărbaţi din zece se prefac că dorm atunci când partenera dă semne că ar dori să întreţină relaţii intime, în timp ce patru femei din zece procedează la fel. Potrivit studiului, patru bărbaţi din zece amână să meargă la culcare în acelaşi timp cu partenera, pentru a nu-i da acesteia idei, în timp ce două femei din zece  adoptă aceeaşi tactică.
Scuzele folosite de parteneri în pat ascund şi teama (femeile refuză să întreţină raporturi sexuale cu partenerul pentru că sunt frigide, iar bărbaţii, pentru că le e frică de un eşec).

De ce nu vor bărbaţii sex

Medicii confirmă tendinţa de scădere a libidoului în rândul populaţiei masculine, pe fondul disfuncţiilor erectile cu care aproximativ un sfert dintre bărbaţi.

Stilul de viaţă nesănătos (alimentaţia incorectă, sedentarismul), stresul, depresia sau ritmul de viaţă solicitant sunt factorii care afectează erecţiile bărbaţilor de pretutindeni, deci şi dorinţa lor de a face dragoste.

Problemele din cuplu sunt un motiv important pentru care bărbaţii nu vor să facă sex. Conflictele şi nemulţumirile pe care le au legate de parteneră sunt adeseori un obstacol în calea unei vieţi sexuale împlinite

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel