Sari la conținut

Și-a dorit prea mult să trăiască. Un bărbat s-a trezit din comă chiar înainte ca medicii să îl deconecteze de la aparate

Un pacient care se afla în comă s-a trezit cu câteva ore înainte ca doctorii să îl deconecteze de la aparate.

Martin Jervis, un britanic în vârstă de 61 de ani, a reușit să îi lase mască pe medicii care se pregăteau să îl declare mort. În urmă cu o lună, bărbatul a căzut la pământ în timp ce era acasă. A fost găsit inconștient de soția lui, zăcând într-o baltă de sânge. Femeia l-a dus de urgență la spital unde a fost operat pentru că avea un cheag de sânge în creier.

Medicii i-au sfătuit rudele să îl deconecteze de la aparate pentru că nu arată semne că ar mai avea activitate cerebrală. Înainte de a-l deconecta de la aparate, doctorii au decis să îi mai facă niște teste ca să vadă dacă mai are vreo șansă de recuperare. Acela a fost momentul când Martin a deschis ochii, i-a zâmbit asistentei medicale și a strâns-o de mână. Doctorilor aproape că nu le-a venit să creadă, mai ales că nu au văzut niciodată un pacient care să-și mai revină după asemenea leziuni cerebrale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel