Sari la conținut

Şi prăjiturile te pot ajuta să-ţi menţii silueta, dacă le mănânci la momentul potrivit

Cercetătorii au constat că persoanele obeze care mănâncă la micul-dejun alimente bogate în proteine şi carbohidraţi, inclusiv desert reuşesc să respecte o dietă şi să ţină kilogramele la distanţă mai mult timp decât cei care mănâncă la prima masă din zi alimente sărace în calorii şi carbohidraţi.

Studiul a inclus 193 de adulţi obezi care au fost împărţiţi în două grupuri. Participanţii din primul grup luau un mic-dejun de 600 de calorii, inclusiv desert, iar cei din al doilea grup consumau doar 300 de calorii la micul-dejun. În ambele grupuri consumul zilnic de calorii pentru fiecare bărbat era de 1600 şi pentru fiecare femeie de 1400. După 16 săptămâni de dietă strictă, participanţii din amebele grupuri au dat jos un număr aproximativ egal de kilograme. În perioada următoare, ei au fost sfătuiţi să continue regimul alimentar, însă puteau mânca în plus dacă simţeau nevoia. Astfel că, participanţii din al doilea grup au luat în greutate aproximativ 10 kilorgame, pe când cei din primul grup s-au îngrăşat cu 6 kilograme.

În concluzie, cei care au un mic-dejun consistent au un nivel mai scăzut al grelinei, hormonul care provoacă foame. Atunci când suntem la dietă, nivelul grelinei creşte încetineind metabolismul. Un mic-dejun care include proteine, carbohidraţi şi dulciuri poate împiedica creşterea hormonului foamei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel