joi, iunie 30, 2022

Cancerul de stomac nu este o formă obișnuită de cancer, iar acest lucru înseamnă că simptomele acestuia pot fi greu de identificat. Iată un semn al cancerului de stomac la care trebuie să fii atent, potrivit experților.

Unul dintre principalii factori de risc ai cancerului de stomac este vârsta, bărbații peste 50 de ani fiind cel mai probabil să fie diagnosticați cu această afecțiune.

Te-ar mai interesa: Măsură de urgență. Ce se întâmplă cu băuturile cu ...

Persoanele care au avut cazuri în familie, cum ar fi un părinte sau un frate cu cancer, sunt, de asemenea, probabil să fie mai expuse riscului.

Deși foarte adesea simptomele cancerului de stomac pot fi greu de observat, unul dintre semnele majore indicatoare este voma imediat după ce mănânci.

Care sunt principalele simptome ale cancerului de stomac?

Pe lângă starea de rău după masă, există multe alte simptome posibile ale cancerului de stomac, cum ar fi:

  • Arsuri la stomac sau reflux acid – al doilea cel mai frecvent simptom al bolii atunci când acidul din stomac se deplasează în sus spre gât și creează o senzație de arsură
  • Înghiți greu alimente (disfagie) – acesta este un alt simptom principal al cancerului de stomac în care îți este greu să înghiți mâncarea, deoarece se lipește de cerul gurii când încerci să o înghiți
  • Indigestia – acest lucru vă face să vă simțiți umflat și să faceți eructații sau eructați des. Deși inofensiv în sine, dacă acest lucru dacă se întâmplă împreună cu alte simptome, este posibil să doriți să vizitați medicul de familie
  • Să te simți sătul rapid în timp ce mănânci – acesta este principalul simptom final al cancerului de stomac, în care te simți sătul foarte repede în timpul mesei, în ciuda faptului că ai mâncat foarte puțin

Pe lângă aceste simptome principale, există și unele simptome secundare care ar putea semnala cancer de stomac, potrivit NHS. Acestea sunt :

  • pierderea poftei de mâncare
  • pierdere neintenționată în greutate în ultimele șase până la 12 luni
  • un nodul în partea de sus a burții
  • o durere în partea de sus a burții
  • senzație de letargie

Este demn de remarcat faptul că, dacă aveți alte afecțiuni, cum ar fi boala de reflux gastro-esofagian, multe dintre aceste simptome pot fi experimentate în mod obișnuit.

Te-ar mai interesa: Când să vă faceți griji pentru o durere de stomac?...

Dar este important să verificați dacă simptomele dumneavoastră se schimbă sau se agravează, mai ales că cei cu afecțiuni subiacente ca aceasta sunt considerate a fi expuși riscului de a dezvolta cancer de stomac.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private