Sari la conținut

Și tu ții pepenele în frigider? Iată cât de mult greșești

Și tu ții pepenele în frigider? Iată cât de mult greșești. Ce spun specialiștii, cum să-l păstrăm corect pentru a ne bucura de gust și de nutrienții importanți.

O felie de pepene rece vara este de vis, trebuie să recunoaștem. Ne hidratează, ne hrănește și ne bucură cu gustul desăvârșit. Și este și bogat în vitamine și minerale.

Cu toate acestea, specialiștii spun că greșim dacă ținem pepenele în frigider.

Potrivit ”Healing Foods”, un aminoacid care se găsește în miezul pepenilor, numit citurlina, poate ajuta la stimularea producției de oxid nitric, fapt ce contribuie esențial la reglarea tensiunii alteriale, dar și a fluxului sanguin.

Dar dacă ținem pepenele la rece, în frigider adică, își pierde aceste proprietăți.

Așadar, dacă ții pepenele în frigider, iar apoi îl mănânci, nu mai este atât de nutritiv. Mai mulți cercetători au realizat un studiu care a demonstrat că acesta nu trebuie ținut la rece, ci la temperatra camerei, care le va da o prospețime și mai mare.

Potrivit USDA, pepenii continuă să producă nutrienți chiar și după ce a fost cules. Acest proces va fi oprit dacă alegem să îi ținem în frigder.

Unde să ținem pepenele

Cercetătorii susțin că pepenele care stă în frigider începe să se descompună după o săptămână, iar în mod normal, acesta ar rezista în jur de 20 de zile.

Prin urmare, specialiștii ne recomandă să îi depozităm într-un loc potrivit, la temperatura camerei, în cazul în care de dorim să profităm mai mult timp de savoarea lor.

Multe persoane aleg să țină pepenele în frigider, mai ales pentru că în zilele căludoare de vară oricine își dorește o gustare rece, dar iată că nu este chiar atât de bine, notează spynews.ro.

Ce beneficii are pepenele roșu

Pepenele roșu conține cantități mari de licopen, care protejează celulele și scade riscul de boli cardiovasculare.

Un studiu publicat în Jurnalul American pentru Hipertensiune arată că extractul de pepene roșu scade tensiunea arterială în rândul persoanelor supraponderale.

Pepenele roșu conține, de asemenea, și arginină, care reduce acumularea grăsimilor în exces și îmbunătățește circulația sangvină.

Are proprietăți antiinflamatoare

Licopenul din pepenele roșu este cel care oferă acestui fruct proprietățile antiinflamatoare. Reducerea inflamației este benefică în special pentru persoanele care suferă de artrită.

Îmbunătățește digestia

Pepenele roșu este bogat în fibre, ceea ce înseamnă că digestia este facilitată de consumul acestui fruct.

Poate preveni cancerul

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, pepenele roșu poate avea un rol în prevenirea cancerului. Licopenul s-a dovedit a fi eficient în special în prevenirea cancerului de prostată.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: