luni, martie 8, 2021

Dieta cu mere este inventată de nutriţionista Tammi Flynn. Nu este drastică, deci nu veţi flămânzi şi nici nu vă veţi chinui prea mult. Urmată în mod corect, vă va ajuta să pierdeţi până la 9 kg în trei

luni.

Regulile dietei

Fundamentul acestei diete este consumul de mere înainte şi după fiecare masă. Mâncaţi unul-două fructe înainte de fiecare masă şi încă unul-două după. Acesta este singurul „sacrificiu” pe care trebuie să-l faceţi. Bineînţeles, nu faceţi excese consumând orice şi oricând! Renunţaţi la prăjituri, biscuiţi, chipsuri, băuturi carbogazoase, paste făinoase sau dulceţuri. De asemenea, optaţi pentru proteinele slabe, ce inhibă pofta şi ajută la topirea grăsimii.

Merele conţin puţine calorii, multe fibre şi la fel de multe substanţe nutritive. Proprietăţile lor curative şi

de prevenire au captivat atenţia a numeroase cercetări. S-a descoperit că substanţele nutritive antioxidante din sucul de mere ajută la reducerea colesterolului, la prevenirea bolilor cardiovasculare, încetinesc dezvoltarea cancerului de colon şi de ficat în celule, reduc riscul de cancer la plămâni, ajută la întărirea oaselor şi normalizează presiunea arterială. Aceste fructe nu conţin grăsimi, colesterol sau sodiu, au mai multe fibre decât orice cereale, conţin vitaminele A, B1, B2 şi C, magneziu, fosfor, fier, potasiu şi, mai ales, slăbesc.

Iată câteva variante de mese ale acestui regim:

La micul dejun mâncaţi un măr şi o omletă cu brânză. Aceasta poate fi înlocuită cu iaurt degresat sau cu brânză dulce.

La prânz consumaţi două mere înainte de masă şi apoi o friptură de pui la cuptor sau peşte cu garnitură de broccoli şi morcovi. Puteţi pune în farfurie şi orez sau alte amestecuri de legume. La cină mâncaţi un măr şi o salată verde cu ton şi porumb sau o supă de legume.
Această cură poate fi ţinută cu un efort minim şi garantează că vă scapă de cel puţin 9 kg în trei luni şi vă aduce un plus de sănătate trupului.

Ca să slăbiţi până la 7 kilograme pe săptămână, tot merele

vă pot fi de ajutor

Această dietă este drastică aşa că trebuie să consultaţi medicul înainte să o urmaţi.
Iată ce puteţi consuma:
– Luni: dimineaţa, la prânz şi la cină, încercaţi să consumaţi numai mere.
– Marţi: mic dejun: o felie de pâine integrală, un ou şi mere. Prânz: grătar sau carne la cuptor plus o salată de legume. Cină: din nou mere.
– Miercuri: mic dejun: două mere şi un sandviş cu şuncă. Prânz: salată din legume fierte (fără cartofi), peşte fiert cu lămâie. Cină: cereale cu lapte degresat.
Joi: dimineaţa: mere. Prânz: salată verde cu

zeamă de lămâie, brânză slabă în grăsimi. Cină: din nou mere.
– Vineri: mic dejun: un mic sandviş cu şuncă şi un măr. Prânz: salată de verdeţuri şi un morcov ras. Cină: mere.
În timpul curei, nu uitaţi să vă hidrataţi cu cel puţin doi litri de apă pe zi.

 

Ultimele stiri

Parteneri