Sari la conținut

Acum este oficial: Simona Halep a aflat dacă va participa la Jocurile Olimpice

Simona Halep
Sursă foto: Getty Images
Simona Halep, criticată după primul meci

Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, a primit dreptul de a concura în tenisul profesionist, în urma deciziei luate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în martie 2024. Cu toate acestea, problemele fizice curente au continuat să o țină departe de terenul de tenis.

Sportiva din Constanța s-a confruntat cu probleme la genunchi, atât în timpul turneului de la Miami, cât și în timpul turneului WTA 125k de la Paris, care a avut loc în urmă cu două săptămâni.

Șansele Simonei Halep de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 s-au diminuat

Din păcate, inactivitatea sa și respingerea wildcard-ului primit la Rabat înseamnă că nu va putea participa la turneul olimpic din această vară.

Din punct de vedere matematic, Simona Halep nu va mai putea acumula cele 150 de puncte WTA necesare până pe 10 iunie, după cum a precizat Daniel Radu.

Această dată nu numai că marchează încheierea prestigiosului turneu de Grand Slam de la Roland Garros, dar reprezintă și termenul limită stabilit de Comitetul Internațional Olimpic pentru stabilirea participanților la probele olimpice de tenis.

Jocuri olimpice
Sursă foto: AFP

Motivele absențelor Simonei Halep la Olimpiadă: virusul Zika, ruptură musculară, iar acum, neîntrunirea criteriilor

Absențele Simonei Halep de la Jocurile Olimpice au fost motivate de virusul Zika, o ruptură musculară și, cel mai recent, neîndeplinirea criteriilor de eligibilitate. În consecință, tenisul românesc riscă să fie privat de o performanță istorică a Simonei Halep la Jocurile Olimpice.

La Jocurile de la Rio, Simona Halep s-a abținut de la participare din cauza fricii de a contracta virusul Zika. La Tokyo, absența ei a fost rezultatul dublei rupturi musculare suferite la Roma, cu doar câteva luni înainte. În plus, ea nu va putea participa la Paris, deoarece nu îndeplinește toate criteriile de eligibilitate, inclusiv menținerea unei poziții în primele 400 de locuri în clasamentul WTA.

La momentul în care Jocurile Olimpice din 2028 vor avea loc la Los Angeles, Simona Halep va avea 36 de ani. Prin urmare, așteptările ca ea să obțină o medalie olimpică s-au diminuat considerabil, mai ales având în vedere incapacitatea ei de a atinge acest obiectiv la Paris.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel