Sari la conținut

Simptom comun pentru persoanele vaccinate anti-covid, după testarea pozitivă. Apare la toaletă

Simptom comun pentru persoanele vaccinate anti-covid, după testarea pozitivă. Apare la toaletă

Deși este cunoscut  pe scară largă faptul că simptomele comune ale Covid includ oboseală, dureri în gât și dureri de cap, există un alt simptom larg răspândit care este citat printre cei care sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Simptom comun pentru persoanele vaccinate anti-covid, după testarea pozitivă. Apare la toaletă

Conform datelor culese de aplicația ZOE Health Study, diareea este un simptom comun al Covid-ului pentru britanicii vaccinați.

Datele arată că a existat o creștere a numărului de persoane care au raportat acest simptom în ianuarie 2022 și că o parte din acestea au fost legate de varianta Omicron a Covid-19.

Cu toate acestea, echipa ZOE a subliniat că părea să existe un „val de alte infecții stomacale care nu sunt cauzate de Covid”. Echipa a spus că diareea poate fi un simptom precoce al virusului, începând din prima zi de infecție și se agravează pe parcursul săptămânii.

„De obicei, durează în medie două până la trei zile, dar poate dura până la șapte zile la adulți”, a spus echipa ZOE.

O treime dintre adulții cu vârsta peste 35 de ani au raportat că au avut diaree în timpul valului Alpha

Datele au descoperit că acest simptom a devenit mai puțin răspândit cu fiecare variantă, deoarece aproape o treime dintre adulții cu vârsta peste 35 de ani au raportat că au avut diaree în timpul valului Alpha, în timp ce doar unul din cinci a spus că a experimentat-o ​​în timpul undelor Omicron și Delta.

Persoanele care au experimentat-o ​​în timpul ultimelor două valuri fuseseră vaccinate fie de două ori, fie primiseră și vaccinul de rapel.

NHS (Serviciul Național de Sănătate din marea Britanie) spune că diareea este frecventă la adulți, iar cel mai important lucru de făcut este hidratarea.

Potrivit altor recomandări NHS persoanele care suferă de acest simptom trebuie să rămână acasă și să se odihnească „din plin” și să mănânce doar atunci când se simt în stare.

„Dacă aveți diaree împreună cu alte simptome comune Covid, cum ar fi o temperatură ridicată, o nouă tuse și o pierdere sau modificare a simțului gustului sau mirosului, asigurați-vă că faceți un test Covid și urmați recomandările guvernamentale dacă sunteți pozitiv”, mai avertizează NHS.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: