Sari la conținut

Simptome alarmante pentru un cancer agresiv: SEMNE care pot indica că tumora s-a extins

boli cardiovasculare asociate cu cancer
Sursă foto: PDPics/Pixabay

Simptome cancer. Cancerul este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cel puțin 10 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza complicațiilor asociate bolii. Unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la bărbați este cancerul de prostată.

Cancerul de prostată este a doua cauză de deces după cancerul pulmonar în mai multe țări dezvoltate, inclusiv în Statele Unite. Datele arată că 1 din 41 de bărbați moare de cancer de prostată în fiecare an. Cancerul de prostată este mai frecvent la bărbații în vârstă, dar asta nu înseamnă că afectează doar bărbații în vârstă.

simptome alarmante in cancerul de prostata
Sursă foto: pixabay.com

Datele arată că bărbații tineri pot dezvolta și cancer de prostată. Unele studii au arătat că persoanele care sunt obezi sau supraponderali și au antecedente familiale de boală au mai multe șanse de a fi afectate de boală.

Pe măsură ce tumora crește, poate afecta organele din apropiere, provocând disfuncție erectilă , sânge în urină sau sperma și probleme la urinare. Unele tumori se răspândesc în cele din urmă în alte zone ale corpului, în special în oase și ganglioni limfatici . Acolo, tumorile provoacă dureri osoase severe , slăbiciune sau paralizie ale picioarelor și, în cele din urmă, moartea.

Citeste si:

Cancerul de prostată poate afecta și alte organe

Deși există multe motive sau factori de risc care pot face o persoană susceptibilă să sufere de cancer de prostată, există câteva care sunt adesea ignorate. Un astfel de semn poate apărea pe picioare.

Ceea ce este cel mai îngrijorător despre cancerul de prostată este că se poate răspândi în afara glandei prostatei și poate afecta și alte organe.

    • Umflarea picioarelor
      Unul dintre cele mai comune simptome de răspândire a tumorii la picioare este o umflare inexplicabilă a piciorului. Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza acumulării de lichid în zona înconjurătoare. Afecțiunea este cunoscută și sub numele de limfedem.
    • Durere și amorțeală. Dureri și amorțeli inexplicabile pot fi resimțite la picioarele și picioarele persoanei care suferă de cancer de prostată. Unele dintre celelalte părți care pot să dureze sau să se simtă amorțite sunt șoldurile, pieptul și partea inferioară a spatelui.
    • Durere și disconfort. Întâmpinați disconfort și durere în timpul urinării? Acest lucru poate fi întâlnit în zona inferioară a spatelui și în zona pelviană din cauza cancerului de prostată. Verificați-vă imediat pentru a evita complicațiile severe asociate cu această afecțiune, potrivit thehealthsite.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.