vineri, martie 24, 2023

Deshidratarea reprezintă o pierdere anormală a apei din țesuturi. Aceasta este o afecțiune care este, de cele mai multe ori, tratată cu superficialitate. Apa este cel mai important element al organismului uman, acesta fiind alcătuit din aproximativ 60-65% apă. În lipsa apei, funcțiile organismului și activitatea organelor sunt perturbate. Cum recunoști primele simptome ale deshidratării?

Hidratarea asigură o concentrație optimă a apei la nivel celular. Organismul are nevoie de apă pentru a funcționa la capacitate maximă. Dacă organismul nu are suficientă apă, funcțiile sunt perturbate și, prin urmare, acesta ne atenționează prin anumite semne. Care sunt primele simptome ale deshidratării?

Dureri de cap

Creierul este protejat de impactul cu cutia craniană de un lichid. Acesta se află între creier și craniu, iar în timpul deshidratării, nivelul lichidului se diminuează. Prin micșorarea acestui volul de lichid protector, creierul ajunge în contact cu craniul. Acest impact poate cauza dureri de cap, un semn al deshidratării.

Te-ar mai interesa: Medic: Cele mai bune și „cele mai proaste...

Halena

Saliva protejează mediul bucal și este o substanță esențială cu rol dezinfectant. Dacă ești deshidratat, organismul produce mai puțină salivă din cauza rezervelor insuficiente de apă din organism. În această circumstanță, bacteriile existente în cavitatea bucală de multiplică mult mai repede, ceea ce duce la halenă. Halena este un termen medical ce definește mirosul neplăcut al respirației.

Poftă de mâncare

Organismul simte lipsa unui component important și încearcă să semnaleze acest lucru. Din acest motiv, pofta de mâncare poate să crească, în special cea de dulciuri. În lipsa apei, ficatul nu reușeste să elibereze glicogen, un derivat al zahărului, iar organismul solicită această substanță prin pofta de dulciuri.

Te-ar mai interesa: Institutul Ana Aslan dezvăluie secretul longevităț...


Cum să te hidratezi corespunzător?

Unii specialiști recomandă o cantitate de 2 litri de apă la 25 de kg de masă corporală. Cu toate acestea, experții sunt de părere că 8 pahare de apă pe zi, echivalentul a aproximativ 2 litri, pot fi suficienți pentru o hidratare optimă, indiferent de greutate.

Hidratarea implică un aport de apă simplă organismului. Alte lichide, precum alcoolul sau cafeaua, favorizează deshidratarea. De asemenea, sucurile îndulcite artificial sau alte băuturi nu sunt recomandate pentru hidratarea optimă.

Te-ar mai interesa: Curățați-vă colonul și ardeți grăsimile cu aceast ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private