joi, iunie 17, 2021

Simptome COVID-19Cercetările de la Universitatea din California de Sud (USC) au putut determina faptul că simptomele COVID-19 încep adesea într-o anumită ordine.

Potrivit studiului, în timp ce gripa începe de obicei cu tuse, primul

simptom al COVID-19 este febra.

Cu toate acestea, medicii care lucrează cu pacienți cu COVID-19 au spus, din experiența lor, că simptomele nu sunt la fel de previzibile.

Simptomele COVID-19, inclusiv febra și tusea, sunt frustrant de asemănătoare cu o serie de alte boli comune, inclusiv gripa sezonieră.

Cum sezonul gripal se apropie, cum poți știi dacă febra este cauzată de gripa sau de COVID-19? Cercetările de la Universitatea din California de Sud (USC) au scos la iveală că simptomele COVID-19 încep adesea într-o anumită ordine.

Descoperirea poate ajuta la controlul bolii

Această descoperire ar putea ajuta persoanele cu COVID-19 să se autoizoleze și să primească tratament mai devreme, ceea ce le-ar putea îmbunătăți semnificativ rezultatele.

Pentru a prezice ordinea simptomelor, cercetătorii au analizat date colectate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru peste 55.000 de cazuri confirmate de COVID-19, în China. De asemenea, au analizat un set de date de aproape 1.100 de cazuri colectate între decembrie și ianuarie de către Grupul de experți în tratamente medicale din China pentru COVID-19 și furnizate de Comisia Națională de Sănătate din China.

Pentru

a compara ordinea simptomelor COVID-19 cu gripa, cercetătorii au analizat datele din peste 2.000 de cazuri COVID-19 din America de Nord, Europa și emisfera sudică raportate autorităților sanitare între 1994 și 1998.

Simptome COVID-19 apar în această ordine

 „Ordinea simptomelor contează”, a spus Joseph Larsen, autor principal al studiului. „Știind că fiecare boală progresează diferit înseamnă că medicii pot identifica mai devreme dacă cineva are COVID-19 sau o altă boală, ceea ce îi poate ajuta să ia decizii mai bune în ceea ce privește tratamentul”.

Cronologia simptomelor

COVID-19

Conform rezultatelor studiului, aceasta este ordinea simptomelor pe care le pot experimenta pacienții:

 – febră

tuse și dureri musculare

– greață sau vărsături

– diaree

Ultimele stiri

Parteneri