luni, august 2, 2021

Simptome Covid. Unele schimbări apar, în organism, înainte să se declanșeze simptomele bolii Covid-19, provocate de infecția cu noul coronavirus. 

Un studiu realizat de un grup de cercetători de la

Universitatea din Barcelona a scos la iveală că unii pacienți au prezentat o serie de simptome nazale înainte ca simptomele frecvente să înceapă să se manifeste, transmite BGR.com, citat de protv.

Concret, cercetătorii au constatat că simptome precum uscăciunea nazală pot fi, de fapt, un precursor pentru pacienții care își pierd capacitatea de gust și miros.

Simptome Covid: durere nazală

Echipa de cercetare a folosit un “studiu transversal, retrospectiv” prin care simptomele au fost evaluate cu “răspunsuri de absență/prezență”. Peste 68% dintre pacienți au raportat cel puțin un simptom nazal

după infectare.

În plus, 52% au raportat că au avut în mod constant o durere nazală puternică.

În paralel, un studiu recent, realizat de Northwestern Medicine, a constatat că 82% dintre pacienții cu COVID-19, care prezintă simptome suficient de severe pentru a fi spitalizați, experimentează, de asemenea, o serie de simptome neurologice, la un moment dat în timpul bolii.

Lista simptomelor neurologice comune include pierderea memoriei, confuzie și incapacitatea de a se concentra pentru o perioadă prelungită de timp.

Ultimele stiri

Parteneri