miercuri, decembrie 7, 2022

Simptome Covid sever. Anumite simptome care apar în prima săptămână de la debutul bolii provocate de noul coronavirus ar putea fi un indicator al evoluției Covid-19

Astfel, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la King’s College London, persoanele care experimentează oboseală, durere de cap, dificultate în respirație, voce răgușită și dureri musculare s-ar putea confrunta cu boala pe o perioadă mai lungă de timp, în ciuda faptului că vârsta, sexul și IMC joacă un rol important în procesul de vindecare.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Simptome Covid sever

Acest studiu a arătat că vindecarea este mult mai lentă în cazul persoanelor care experimentează cel puțin trei dintre aceste simptome. Experții susțin, însă, că persoanele care suferă de coronavirus de lungă durată sunt dificil de monitorizat, întrucât mulți dintre ei se tratează acasă și oricum, n-ar putea să stea internați în spital săptămâni sau chiar luni de zile.

”Știm că oboseala este o componentă uriașă, așa că mă bucur foarte mult că cercetările lor au surprins acest lucru”, a declarat Natalie Lambert, profesor asociat de medicină la Universitatea Indiana, care nu a fost implicat în studiu, pentru Business Insider.

Te-ar mai interesa: O dietă vegană îți poate provoca migrene? Un nou s...

De departe cel mai puternic predictor al unui caz de COVID-lung, în conformitate cu studiul Kings College, a fost vârsta. Aproximativ 22% dintre participanții cu vârste de la 70 de ani în sus au raportat simptome pe termen lung, comparativ cu 10% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.

Participanții cu un indice de masă corporală mai mare (IMC) au fost, de asemenea, mai susceptibile de a dezvolta COVID-lung.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

În ceea ce privește sexul, femeile din grupele de vârstă mai tânără s-au dovedit a fi mai susceptibile la acest timp de boală decât bărbații. Aproximativ 15% dintre femeile din studiu au avut simptome pe termen lung, comparativ cu aproape 10% dintre bărbați.

Studiul a fost realizat pe mai bine de 4.000 de bolnavi de coronavirus din Suedia, Marea Britanie și SUA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private