Sari la conținut

Simptome de cancer: Umflarea în șase părți ale corpului, observată frecvent la pacienții cu cancer

PREVALENȚA cancerului este o provocare continuă pentru organismele de sănătate de pe tot globul, dar căutarea unui tratament nu a avut succes până acum. O parte a problemei este că cauza apariției cancerului rămâne în mare parte necunoscută. În absența medicamentelor curative, medicii îndeamnă pe oricine cu potențiale semne de cancer să se prezinte la medic.

Tipurile de cancer sunt numite după tipul de celulă în care începe, motiv pentru care sunt recunoscute peste 100 de forme. Simptomele variază masiv pentru fiecare grup, dar unele semne generale includ oboseală persistentă și umflături neobișnuite. Un simptom mai puțin cunoscut al cancerului poate fi umflarea mai multor părți ale corpului, potrivit unor organisme de sănătate. Două tipuri de retenție de apă, edem și ascita, ar putea fi legate de o duzină de tipuri diferite de cancer.

Edemul este termenul medical pentru umflarea care rezultă din retenția de apă în țesuturile corpului.

Acest lucru rezultă de obicei din răni, sarcină sau infecție, dar o cauză mai puțin cunoscută a edemului este cancerul.

Potrivit organismului de sănătate Cancer.Net: „Edemul este cel mai frecvent la nivelul picioarelor și picioarelor, dar se poate întâmpla și la mâini, brațe, față și abdomen.

Edemul este o afecțiune comună pentru persoanele cu cancer. Poate fi cauzată de cancer, tratamentul cancerului sau o altă problemă care nu are legătură cu cancerul.

„Unele tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de rinichi, ficat și ovarian, sunt mai susceptibili de a provoca edem.”

Umflarea este un semn evident de edem, dar uneori poate face ca pielea să devină umflată, strălucitoare sau să arate ușor înțepată după o apăsare.

Uneori, poate produce, de asemenea, simptome aparent fără legătură, cum ar fi dificultăți de respirație, tuse sau bătăi neregulate ale inimii.

Umflarea cauzată de cancer este de obicei indusă de o reacție vasculară care declanșează o capacitate crescută a lichidului din celule de a se scurge în straturile pielii.

Dar cu unele tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de rinichi, umflarea apare atunci când tumora împiedică organul să elimine excesul de lichid din organism.

Acest lucru se datorează faptului că rinichii joacă un rol critic în reglarea echilibrului fluidelor și a nivelului de electroliți din organism.

Pe măsură ce excesul de lichid se acumulează, este posibil să apară umflarea gleznelor și picioarelor și poate fi însoțită de alte simptome, cum ar fi pierderea neintenționată în greutate.

Alte simptome ale cancerului de rinichi pot include un nodul sau o masă pe lateral sau pe partea inferioară a spatelui, o durere persistentă surdă sau durere în lateral, abdomen sau partea inferioară a spatelui și senzație de oboseală constantă.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel