Sari la conținut

Simptome de colesterol ridicat: Aceste 7 semne din ochi vă pot spune dacă aveți colesterol ridicat

semn ochi
Sursă: Getty Images
Pupilele dilatate, semnul care anunță sfârșitul vieții

Fiți conștienți de aceste 7 semne și simptome ale colesterolului ridicat care pot apărea în ochi.

Ce este colesterolul ridicat?

Colesterolul este o substanță ceară-grasă care se găsește în sânge. Corpul tău are nevoie de ea pentru a funcționa corect, pentru a produce celule și pentru a produce anumiți hormoni. Cu toate acestea, a avea prea mult colesterol în sânge vă poate afecta negativ sănătatea.

O acumulare puternică a acestui depozit de grăsime în vasele de sânge are loc atunci când nivelul colesterolului LDL este prea mare sau nivelul colesterolului HDL este prea scăzut.

Aceste depozite neobișnuite de grăsime în peretele arterelor pot face dificilă curgerea suficientă a sângelui prin artere.

Acest lucru ar putea fi fatal sau ar putea duce la probleme în întregul corp, în special în inima și creier.

Iată câteva semne de avertizare și simptome de colesterol ridicat de care ar trebui să fii conștient.

Simptome ale colesterolului ridicat

De obicei, colesterolul ridicat vine cu simptome de la zero la ușoare. De cele mai multe ori, rezultă doar urgențe. De exemplu, răul cauzat de colesterolul ridicat poate duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral. De obicei, aceste lucruri nu se întâmplă până când arterele tale încep să formeze placă ca urmare a excesului de colesterol.

Ateroscleroza (o afecțiune cauzată de colesterolul ridicat) poate face arterele mai mici, permițând un flux sanguin mai mic. Structura mucoasei arterelor tale se modifică ca urmare a formării plăcii. Ar putea exista repercusiuni grave din acest lucru.

Pot să apară simptome și în ochii?

Da, unele dintre semnele de colesterol ridicat pot apărea și în ochii tăi, iar intervenția medicală în timp util este importantă pentru a-ți menține sănătatea în siguranță de complicațiile pe care colesterolul crescut le poate provoca în interiorul corpului tău.

Simptome de colesterol ridicat în ochi

depozite de grasime ochi
Sursă foto: Getty Images

Problemele oculare, cum ar fi vederea încețoșată, pete negre, dureri de ochi și multe altele pot fi semne de colesterol ridicat. Există și alte moduri în care ochii ar putea fi afectați, care nu modifică modul în care vezi.

O astfel de ilustrație este xantelasma, cea mai răspândită afecțiune oculară legată de colesterol, care face ca pielea din jurul ochilor să devină galbenă.

Zona gălbuie  din jurul ochilor

Xantelasma, o pată gălbuie plată sau ușor înălțată în jurul ochilor sau lângă nas, este un simptom destul de tipic al colesterolului excesiv pe care cineva îl poate percepe cu ușurință în ochi. Sub piele, depozitele de colesterol duc la depuneri. Vederea ta nu este afectată de xantelasme.

Formarea inelului colorat lângă ochi

Arcus senilis, o afecțiune, este un alt semn al colesterolului crescut. Pe măsură ce mai mult colesterol intră în cornee în această situație, în jurul marginii din față a ochiului se dezvoltă un inel albastru, alb sau gri deschis.

Vene blocate

Un țesut sensibil la lumină din spatele ochiului se numește retină. Artera și vena retiniene furnizează sânge retinei. O ocluzie a venei retiniene apare atunci când vena devine obturată. O ocluzie a arterei retiniene, denumită în mod obișnuit un accident vascular cerebral, apare atunci când artera se înfundă.

Alte Semne

În afară de ceea ce am discutat mai sus, există câteva semne și simptome care pot fi observate în mod obișnuit, acestea sunt – pierderea bruscă a vederii, placa de hollenhorst, durere în colțul ochilor și vederea cu pete întunecate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel