Sari la conținut

Simptome de coronavirus: Cum să identificați dacă simptomele sunt de tulpina COVID originală sau cea britanică??

Simptome de coronavirus

Simptome de coronavirus: Cum să știți dacă ați fost infectat de noua tulpină COVID?

Conștientizarea semnelor și simptomelor timpurii ale noului coronavirus este o modalitate de a elimina infecția de la bun început. Odată cu prezența noilor mutații COVID, conștientizarea este cu atât mai importantă. Pe măsură ce cazurile legate de noua mutație coronavirus cresc într-o manieră alarmantă în întreaga lume, experții consideră că până și cele mai mici greșeli și ignoranță ne vor costa foarte mult.

De ce este  tulpina britanică de coronavirus atât de periculoasă?

Nu numai că noua tulpină din Marea Britanie, una dintre cele mai rapide în creștere, este mult mai contagioasă, se spune că are și o rată a mortalității mai mare decât oricând. Tinerii, în afară de grupurile cu risc crescut, sunt acum expuși riscului, fiind mai susceptibili la contractarea virusului.

Cum este diagnosticată noua tulpină COVID?

Se spune că a apărut pentru prima dată în jurul lunii septembrie, până în decembrie, se presupunea că aproape un sfert din cazurile din Londra erau legate de noua mutație a virusului.

În acest moment, singura modalitate de a diagnostica noua tulpină este prin secvențierea genei eșantionului.

Cu toate acestea, în timp ce secvența este încă cercetată, experții au observat o tendință comună în simptomele care vin cu noua tulpină și în cele care o fac diferită de cea anterioară.

Vă spunem câteva modalități care vă pot ajuta să faceți diferența între tulpina COVID originală și tulpina mult mai mortală, varianta B.1.1.7

Simptome frecvente cu tulpina originală de coronavirus

Noua infecție cu coronavirus, răspândită de virusul SARS-COV-2 poate declanșa o serie de simptome asupra purtătorului. Cu cât aflăm mai multe despre boală, cu atât găsim mai multe simptome posibile legate de aceasta.

În general clasificat ca virus respirator, o persoană cu COVID-19 ar putea avea simptome cum ar fi o tuse persistentă, continuă (care este uscată), febră scăzută sau înaltă, pierderea mirosului și a gustului. Acestea sunt trei simptome care sunt comune cu COVID-19.

Un procent considerabil de oameni pot fi, de asemenea, asimptomatici, adică nu au deloc simptome. În afară de aceasta, COVID-19 poate provoca, de asemenea, simptome precum diaree, cefalee, dureri musculare, oboseală, greață, ceață cerebrală, slăbiciune etc. Simptomele pot diferi, de asemenea, în funcție de gravitatea infecției.

Cu ce se deosebește tulpina britanică?

Acum, conform ghidurilor NHS, cele mai frecvente simptome observate la persoanele infectate cu noua tulpină COVID (varianta din Marea Britanie) sunt febra, durerile în gât, durerile musculare, tusea și oboseala.

Durerea musculară, cefaleea, oboseala – care pot fi, de asemenea, semne de inflamație cronică și persistă mult timp au fost semne frecvente ale noii mutații coronavirusului. Nu uitați, și alte semne și simptome pot fi resimțite.

Există, de asemenea, dovezi în creștere care sugerează că tulpina transmisibilă mai mare poate nu numai că infectează mai mulți oameni, dar are un stadiu pre-simptomatic / asimptomatic mai mare, despre care se spune că este momentul în care o persoană este cel mai probabil să răspândească COVID.

Există vreun simptom mai puțin raportat?

Pe măsură ce cercetările continuă, va trebui să așteptăm pentru a descoperi ce anume implică noua mutație coronavirus.

Cu toate acestea, medicii sunt martori că o mulțime de oameni cu noua tulpină NU raportează pierderea mirosului și a gustului, altfel un semn tipic în 60% cazuri COVID ca simptom principal.

Mulți consideră, de asemenea, că persoanele care au testat pozitiv pentru noua tulpină sunt mai puțin susceptibile de a raporta temperaturi extrem de ridicate, ceea ce altfel se poate întâmpla în mod obișnuit.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel