vineri, februarie 3, 2023

VITAMINA B12 joacă un rol cheie în menținerea sistemelor nervos și neurologic, astfel încât simptomele legate de niveluri scăzute pot fi variate. Unul dintre semnele de avertizare asociate cu deficitul de B12 poate fi cel mai evident atunci când urcăm scările, potrivit unui organism de sănătate.

Vitamina B12 este esențială pentru formarea globulelor roșii și pentru funcțiile nervoase, ceea ce o face unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru bunăstare.

Te-ar mai interesa: MANIFEST PENTRU ARMONIE ȘI FEMINITATE. Cum te preg...

Nivelurile suboptime de B12 pot da naștere la o cascadă de complicații, inclusiv leziuni nervoase ireversibile. În această etapă, afecțiunea poate schimba viața, astfel încât semnele de avertizare nu trebuie ignorate niciodată.

Un semn de avertizare poate include vertij sau amețeli atunci când mergi în sus sau în jos.

O deficiență în B12 poate fi dificil de observat.

Unele dintre simptomele neurologice ale deficitului de B12 includ senzația de slăbiciune, oboseală sau starea de confuzie.

Potrivit Balance Women’s Health, senzația de amețeală și vertijul poate indica un nivel scăzut de vitamina B12.

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: „E indicat să vă faceţi o r...

Organismul de sănătate explică: „Accesele frecvente de amețeli și vertij pot indica deficiență de B12. Puteți să vă simțiți amețit când urcați scările sau le coborâți. Simptomele de vertij cronic trebuie aduse la cunoștința medicului dumneavoastră, astfel încât să vi se acorde tratamentul necesar pentru deficiență.”

Everyday Health explică că senzația de dezechilibru este una dintre multele complicații neurologice legate de nivelurile scăzute de B12.

Te-ar mai interesa: Catinca Roman: Nu prea mă apuc să intru în polemic...

De asemenea, poate duce la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea fluxului de sânge către creier, potrivit lui Gregory Whitman, specialist ORL  la Spitalul de Reabilitare Braintree din Massachusetts.

Cine este în pericol?

Deficiența de vitamina B12 este deosebit de răspândită printre persoanele în vârstă, afectând aproximativ 10% dintre persoanele din această grupă de vârstă.

La vârsta înaintată, deficiențele rezultă de obicei din malabsorbția nutrienților.

Te-ar mai interesa: Poate un diabetic să bea cafea? Ce efect are băutu...

Acest lucru se datorează faptului că adulții în vârstă sunt mai predispuși la un dezechilibru cu acizii și enzimele stomacale, cum ar fi factorul intrinsec.

Acest hormon îndeplinește rolul de a procesa B12 odată ce a fost ingerat, astfel încât poate fi absorbit în intestinul subțire și stocat în organism.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private