Sari la conținut

Simptome neobișnuite ale cancerului pulmonar. Cum îl poți depista rapid? Semne timpurii

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cancerul pulmonar se află pe lista celor mai letale afecțiuni, la nivel mondial. Acest tip de cancer poate fi foarte periculos deoarece nu provoacă semne evidente în stadiul incipient.

Plămânii bolnavi nu provoacă simptome specifice la debutul bolii. De fapt, majoritatea cazurilor de cancer de plămâni sunt descoperite după ce boala deja a avansat.

Acest lucru îngreunează tratamentul și, de asemenea, pune în pericol șansele de supraviețuire.

Pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer pulmonar este necesar să eviți anumite obiceiuri nesănătoase, precum fumatul. De asemenea, poluare intensă ar putea fi asociată cu declanșarea acestui tip de cancer.

Un stil de viață sănătos este esențial în cazul cancerului pulmonar, fiind  decisiv. Majoritatea factorilor de risc pot fi controlați.

Citeste si:

Semnele timpurii ale cancerului pulmonar

Sigur, cancerul pulmonar poate provoca simptomele cunoscute, precum tusea neobișnuită, care persistă și nu pare să aibă o cauză medicală stabilită. De asemenea, dacă este însoțită și de sânge, indiferent de cantitatea eliminată, cancerul pulmonar poate fi o posibilitate.

Dacă observi aceste simptome este necesar să urmezi o inestigație, urgent.

Dificultățile de respirație, totodată, pot fi un indicator important în depistarea cancerului pulmonar. Aceasta se manifestă printr-o presiune neobișnuită care se simte în cavitatea toracică. Poți deveni tot mai conștient de dificultatea cu care respiri, odată ce boala avansează.

Durerile în zona pieptului pot însoți simptomele menționate mai sus sau pot fi resimțite individual. În orice caz, durerile persistente și neobișnuite ar trebui să îți pună semne mari de întrebare și să te facă să consulți un medic.

Simptomul neobișnuit al cancerului pulmonar

Cancerul pulmonar poate cauza și simptome mai neobișnuite, precum durerile de oase și durerile de cap. Coroul tău face eforturi imense pentru a lupta cu boala și slăbește în mod considerabil rezistența acestuia. Astfel, durerile ciudate de cap și de oase ar trebui să te convingă să te programezi pentru un control amănunțit.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.