marți, octombrie 4, 2022

Cancerul intestinal poate să nu provoace simptome la început, dar este important să fii conștient de unele semne.

Când celulele devin canceroase în intestinul gros, ele se pot răspândi în alte zone ale corpului și pot afecta ficatul sau plămânii. Experții numesc acest lucru cancer intestinal avansat.

Acest cancer afectează intestinul gros, care este format din colon și rect. Experții indică faptul că această boală apare mai frecvent în intestinul gros decât în ​​intestinul subțire.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Simptome subtile ale cancerului intestinal

Specialiștii indică faptul că această boală poate genera anumite simptome: modificari ale tranzitului intestinal, precum diareea, constipația sau reducerea diametrului scaunului timp de câteva zile, în plus, trebuie să fii atent dacă apare sângerare rectală cu sânge roșu aprins.

Potrivit Cancerorg, trebuie să fii atent atunci când există sânge în scaun, colici sau dureri abdominale; slăbiciune, oboseală și slăbire inexplicabilă. Aceștia sunt alți factori de care specialiștii te sfătuiesc să ții cont pentru a acționa imediat, consultându-te cu medicul.

Un alt aspect important este diferențierea cancerului de afecțiuni precum sindromul de colon iritabil, deoarece acesta generează uneori simptome similare, din acest motiv este mai bine să vă consultați cu medicul pentru a avea un diagnostic precis.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...


Recomandări pentru pacienții cu vârsta sub 45 de ani

Dacă ai sub 45 de ani și nu ai fost testat pentru cancer de colon, este deosebit de important să nu ignori simptomele.

În prezent, vârsta recomandată pentru a începe depistarea cancerului de colon este de 45 de ani. În ultimii ani, a existat o creștere îngrijorătoare a cancerului de colon la persoanele în vârstă de 20 și 30 de ani care nu au antecedente familiale de boală și nu au factori de risc tipici.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

Potrivit Cancerorg, riscul de cancer intestinal poate fi redus prin controlul unora dintre factorii de risc pe care fiecare persoană îi poate efectua zilnic, precum dieta și activitatea fizică.

Excesul de greutate sau obezitatea este un factor de risc care crește riscul de cancer colorectal atât la bărbați, cât și la femei, deși această asociere este mai frecventă la bărbați. „A rămâne la o greutate sănătoasă poate ajuta la reducerea riscului”, notează Cancerorg.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private