joi, martie 30, 2023

Simptomele accidentului vascular cerebral ar putea apărea cu o lună înainte ca acesta să se producă.

Cercetătorii spun că, înaintea unui accident vascular cerebral major care te poate ucide, va exista un mini atac cerebral, denumit în literatura de specialitate accident ischemic tranzitor.

Diferenţa faţă de accidentul cerebral clasic constă în faptul că blocajul dispare de la sine, circulaţia sângelui este restabilită, iar simptomele încetează cu desăvârşire în circa 20 de minute.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A apărut o nouă formă a tubercul...

Semnele care trebuie să te îngrijoreze sunt asemănătoare atacului cerebral, singura deosebire fiind că acestea sunt repede stopate.

Accidentul vascular cerebral (AVC) sau atacul cerebral apare  cand o parte a creierului nu mai primeste cantitatea de sange necesara si  si de oxigen, cauza putand fi ruperea sau blocarea unuia dintre vasele de sange ce aprovizioneaza creierul.

 Accidentul vascular cerebral are risc mai mare de a se produce la persoanele care consumă alcool în exces, fumează, ori cele care au diabet, conform webmd.com.

Simptomele accidentului vascular cerebral sunt:

  • slăbiciune bruscă resimţită în mână, picior, ori într-o singură parte a corpului
  • pierderea bruscă a vedereii, a simţurilor, ori pierderea capacităţii de a înţelege vorbele altcuiva
  • vedere întunecată într-un singur ochi
  • pierderea echilibrului, însoţită de vărsături
  • durere bruscă de cap, puternică, însoţită rapid de pierderea cunoştinţei
  • ameţeli inexplicabile.

Într-un studiu efectuat în Marea Britanie, de către Stroke Association (Asociaţia dedicată studiului atacurilor cerebrale), se arată că 10000 de atacuri cerebrale ar putea fi prevenite anual, dacă oamenii nu ar ignora simptomele prevestitoare. Lipsa de informare este principalul obstacol: într-un studiu desfăşurat de asociaţie pe 670 de oameni care suferiseră accidente ischemice tranzitorii, mai mult de jumătate nu numai că nu realizaseră că suferiseră un mini atac, dar nici nu erau conştienţi de ceea ce se petrecuse cu ei în acest interval.

Te-ar mai interesa: Papa Francisc, internat de urgență! Anunțul Vatica...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private