miercuri, martie 22, 2023

Simptomele cancerului care apar la masa de seară. Cancerul ovarian nu este o afecțiune frecventă, dar cu toate acestea provoacă mai multe decese decât alte tipuri de cancer ginecologic.

Statisticile arată că 70% dintre persoanele cu cancer ovarian sunt diagnosticate în stadii avansate, când șansele de vindecare sunt reduse. Prin urmare, mai puțin de 40% dintre femeile depistate cu cancer ovarian se vindecă.

Te-ar mai interesa: 7 modalități simple prin care vă puteți desfunda a...

Din păcate, simptomele nu sunt întotdeauna vizibile, așa că este important să cunoașteți semnele mortale. Simptomele bolii pot include dureri de spate, dar este posibil să puteți observa unele semne la masă.

Simptomele cancerului care apar la masa de seară. Nu le ignora

Experții de la The Gynae Centre, o clinică privată din Londra, afirmă că senzația de sațietate rapidă sau pierderea poftei de mâncare sunt semne de avertizare ale cancerului ovarian.

Această balonare se poate datora faptului că aveți o tumoare care împinge alte organe din stomac. Așadar, dacă simțiți că nu puteți termina de mâncat, deși nu ați mâncat în exces în acea zi, ar fi cazul să mergeți la medicul de familie.

Te-ar mai interesa: LUMEA MEDICALĂ ÎN ALERTĂ! O ciupercă mortală rezis...

Deși senzația de sațietate este un simptom, experții de la Ovarian Cancer Action afirmă că există alte nouă semne la care trebuie să fiți atent.

Acestea includ:

  1. dureri persistente de stomac
  2. balonare persistentă
  3. nevoia de a face pipi mai des
  4. indigestie
  5. dureri de spate
  6. modificări ale obiceiurilor intestinale
  7. scădere în greutate inexplicabilă
  8. sângerări vaginale postmenopauză
  9. oboseală extremă

Este important de reținut că aceste simptome pot fi, de asemenea, un semn al altor probleme, mai puțin grave, spun experții.

Aceasta poate include afecțiuni precum:

Când trebuie să mergeți la doctor

Doar pentru că aveți simptomele de mai sus, nu înseamnă neapărat că aveți cancer ovarian. Cu toate acestea, dacă simptomele dumneavoastră sunt persistente, severe, frecvente și ieșite din comun, ar trebui să vă programați cât mai curând posibil la medicul dumneavoastră de familie.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă de la OMS: Europa riscă să rămână...

Experții de la Ovarian Cancer Now afirmă că este o idee bună să țineți un jurnal al oricăror simptome pe care le-ați putea întâmpina. Acest lucru îl va ajuta pe medicul dumneavoastră de familie să stabilească de ce aveți nevoie și dacă trebuie să vă îndrume pentru tratament.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private