marți, iunie 28, 2022

CANCERUL OCHILOR vă poate afecta vederea în mai multe moduri. Cancer Research UK explică: „Cancerul de ochi este un termen general care include diferite tipuri de cancer. Tipul de cancer pe care îl aveți depinde de tipul de celulă în care începe. Există diferite părți ale ochiului și unele dintre acestea sunt mai susceptibile de a se îmbolnăvi de cancer.”

NHS spune că cancerul de ochi nu provoacă întotdeauna simptome evidente și poate fi detectat doar în timpul unui test oftalmologic de rutină. Simptomele cancerului de ochi pot include umbre, fulgerări de lumină sau linii ondulante în vederea dumneavoastră sau vedere încețoșată. Alte persoane observă o pată întunecată în ochi care devine mai mare sau pierderea parțială sau totală a vederii.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

NHS spune că alte semne includ bombarea unui ochi, un nodul pe pleoapă sau în ochi care crește în dimensiune sau durere în sau în jurul ochiului, deși acest lucru este rar.

Organismul de sănătate notează: „Aceste simptome pot fi cauzate și de afecțiuni minore ale ochilor, deci nu sunt neapărat un semn de cancer. Dar este important ca simptomele să fie verificate de un medic cât mai curând posibil.”

Cancerul care începe în ochi se numește cancer ocular primar, dar uneori cancerul se poate răspândi de la ochi din altă parte a corpului. Acesta se numește cancer secundar de ochi.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Cancer Research notează: „La femei, acest lucru este cel mai probabil să se întâmple cu cancerul de sân, iar la bărbați acest lucru este cel mai probabil să se întâmple în cancerul pulmonar.”

Cancer Research arată că cancerul de ochi este foarte rar. Aproximativ 850 de cazuri sunt diagnosticate în Marea Britanie în fiecare an.

Se adaugă: „Amintiți-vă: cancerul de ochi este rar. Afecțiunile oculare care nu sunt cancer ocular pot cauza multe dintre aceste simptome. Este important să raportați oricare dintre ele medicului dumneavoastră de familie sau optometristului.”

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Organizația de sănătate explică că un optometrist este un profesionist din domeniul sănătății instruit să examineze ochiul.

Se spune: „Ei pot identifica afecțiuni și boli care afectează ochiul, inclusiv cancerele oculare. Apoi vă vor îndruma către un oftalmolog (medic de ochi) pentru tratament de specialitate.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private