miercuri, iunie 29, 2022

Cancerul de PROSTATĂ este cel mai frecvent tip de cancer la bărbați, în special printre cei peste 50 de ani. Deși boala adesea nu prezintă niciun simptom, modificările urinei pot fi unele dintre primele care apar. De ce ar trebui să fie conștienți bărbații?

Potrivit Prostate Cancer UK, peste 47.500 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer de prostată în fiecare an, ceea ce echivalează cu aproximativ 129 de bărbați în fiecare zi.

Te-ar mai interesa: STUDIU: DEPRESIA poate fi tratată și cu PROBIOTICE...

Profesorul Hashim Ahmed, chirurg consultant urologic la Spitalul Cromwell, a declarat: „Cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer în rândul bărbaților din Marea Britanie și îi afectează în principal pe cei peste 50 de ani.

„În multe cazuri, cancerul de prostată nu provoacă niciun simptom.

Problemele cu urinarea pot fi adesea unul dintre primele semne că ceva nu este în regulă, mai ales dacă cancerul presează sau crește în apropierea uretrei.

Este foarte important ca bărbații să vorbească cu medicul lor de familie cât mai curând posibil dacă observă modificări ale urinei lor – sau orice alt simptom.”

Te-ar mai interesa: Mai ușor să previi. Află 5 reguli FENG SHUI pentru...

El a adăugat: „Dacă prezentați aceste simptome, nu intrați în panică.

Toate acestea pot fi cauzate de alte probleme și multe sunt doar simptome temporare.

Cu toate acestea, este totuși o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră de familie despre orice îngrijorări pe care le puteți avea cât mai curând posibil, astfel încât să poată investiga în continuare.”

Șase modificări ale urinei care ar putea fi un simptom al cancerului de prostată


Necesitatea de a urina mai des, adesea noaptea

Potrivit profesorului Ahmed, nevoia de a merge la toaletă mai des decât de obicei ar putea fi un semn de avertizare timpurie al cancerului de prostată.

Te-ar mai interesa: Și tu arunci cozile de cireșe? Iată cât de mult gr...

El a spus: „Vei ști ce este normal pentru tine, dar, dacă începi să ai nevoie să urinezi mai des în timpul zilei, simți o dorință bruscă de a merge la toaletă sau trebuie să te trezești în timpul nopții, poate fi un semn. că prostata ta s-a mărit sau că altceva  nu este în regulă, cum ar fi infecția tractului urinar.”

Dificultate la începerea urinării

Pe lângă faptul că au nevoie de toaletă mai des, unii bărbați pot descoperi că se încordează atunci când încep să urine.

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

Profesorul Ahmed a explicat: „Pe lângă nevoia de a urina mai des, bărbații tind să constate că atunci când ajung la toaletă, au probleme în a urina.

Acest lucru se poate datora faptului că prostata mărită sau tumora blochează curgerea urinei către uretră.”

Un flux slab de urină

Un flux urinar lent sau slab poate fi un semn de presiune asupra uretrei.

Profesorul Ahmed a spus: „Se poate întâmpina un flux slab de urină dacă cancerul apasă pe uretra, ceea ce înseamnă că nu toată urina din vezică poate trece.

Te-ar mai interesa: Atenționare pentru o zodie. Astrolog: Sfârșitul să...

De asemenea, poate însemna că vezica urinară nu se simte goală și că trebuie să mergi mai des.”

Dificultate la oprirea urinarii

Dr. Amend a explicat: „La fel cum le este dificil să înceapă să urineze, bărbaților le-ar putea fi greu să se oprească odată ce au început sau pot descoperi că picură cu urină după ce au terminat de urinat”.

Senzație de imposibilitate de a vă goli complet vezica urinară

Ca și în cazul multor alte simptome, senzația de a nu vă putea goli complet vezica urinară poate fi asociată cu o umflatură sau o crescătură.

Profesorul Ahmed a explicat: „Acest lucru poate fi cauzat de faptul că tumora sau prostata mărită blochează urina care curge prin uretră”.

Sânge în urină

Sângele în urină este un semn de avertizare major care nu trebuie ignorat niciodată, deși este important să rețineți că acesta nu este întotdeauna un simptom al cancerului.

Dr. Ahead a spus: „Sângele în urină sau sperma poate fi un semn cheie că ceva nu este în regulă.

Chiar dacă este doar o cantitate mică de sânge, este foarte important ca acest lucru să fie verificat de medicul dumneavoastră de familie cât mai curând posibil”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private