duminică, decembrie 4, 2022

Când vine vorba de cancer, depistarea precoce este esențială, deoarece poate permite mai multe opțiuni de tratament. A fi conștient de principalele simptome vă poate ajuta să identificați vinovatul. Datorită locației cancerului, multe simptome vor apărea atunci când vizitați toaleta.

Cunoscut și sub numele de cancer de colon sau rectal, cancerul intestinal începe în intestinul gros. Acest tip este considerat a fi unul dintre „cele mai frecvente” din Marea Britanie, cu aproape 43.000 de noi diagnostice în fiecare an. Din fericire, depistarea precoce a afecțiunii ar putea însemna că tratamentul o va putea viza și chiar să o împiedice să revină.

Te-ar mai interesa: OMS avertizează: Scăderea vigilenţei lasă uşa desc...

Intestinul descrie partea sistemului digestiv care joacă un rol în descompunerea alimentelor și eliminarea acestora din sistem.

Localizarea cancerului intestinal înseamnă că pot apărea semne de avertizare în burtă sau când mergi la toaletă.

Și un lucru la care trebuie să fii atent este mișcarea intestinală.

NHS a explicat că schimbările în obiceiurile intestinale aparțin celor trei simptome principale ale cancerului intestinal.

Acest semn se poate prezenta ca nevoia de a ieși cu scaunul mai des sau schimbarea consistenței scaunului, de exemplu, poate deveni curgător.

Bowel Cancer UK a explicat: „Spuneți medicului dumneavoastră de familie dacă ați observat modificări persistente și inexplicabile în obiceiul  intestinal, mai ales dacă aveți și sângerare din pasajul posterior.

Te-ar mai interesa: Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui ...

Este posibil să aveți scaunul mai moale și este posibil să aveți nevoie să ieșiți cu scuanul mai des decât în mod normal.

Sau s-ar putea să simți că nu mergi suficient de des la toaletă sau s-ar putea să simți că nu îți golești complet intestinele.”

Oricare dintre aceste semne de alarmă care persistă timp de trei săptămâni sau mai mult justifică consultarea medicului de familie.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele simptome ale cancerului intestinal.

Alte semne de avertizare care vă pot ajuta să identificați afecțiunea includ:

  • Sânge persistent în scaun (care se întâmplă fără un motiv evident sau este asociat cu o schimbare a obiceiului intestinal)
  • Dureri persistente în abdomenul inferior (burta).
  • Balonare
  • Disconfort.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private