Sari la conținut

Simptomele cancerului: semnul banal care apare atunci când mănânci! Indică un cancer în fază incipientă

Deși există diverse simptome legate de cancerul esofagian, natura lor generică le poate face dificil de identificat. Deoarece acest tip de cancer provoacă victime  anual, capacitatea de a recunoaște simptomele ar putea ajuta la identificarea precoce a diagnosticului. Un expert împărtășește un semn „comun” care apare în „stadiile incipiente”.

Cancerul esofagian descrie cancerul localizat oriunde în esofag, cunoscut și sub denumirea de esofag sau conductă alimentară. Esofagul vă conectează gura de stomac. Considerat al șaptelea cel mai frecvent cancer, principalul simptom al cancerului esofagian este disfagia.

Datorită locației cancerului, disfagia sau problemele de înghițire pot apărea în „stadiile incipiente”.

Hussain Abdeh, farmacist superintendent de la Medicine Direct, a explicat cum să reperezi acest semn care apare atunci când mănânci.

El a spus: „Dacă descoperi că te sufoci sau începi să tusești când mănânci sau bei ceva sau dacă mâncare înapoi după ce ai încercat să înghiți, acestea ar putea fi semne de disfagie.

Citeste si:

Uneori, mâncarea revine pe nas.

S-ar putea să descoperi salivezi în mod constant sau că simți că ți se blochează ceva în gât sau în piept.

Disfagia poate, de asemenea, să îngreuneze mestecarea corectă a alimentelor.”

Considerată „cel mai frecvent” simptom al cancerului esofagian, disfagia poate simți că ți-ar fi blocat ceva în gât sau în piept.

În consecință, acest lucru vă afectează capacitatea de a mânca și de a înghiți alimente, provocând chiar sufocare în unele cazuri.

Expertul a adăugat: „Este cel mai vizibil în timp ce mănânci, deoarece disfagia poate îngreuna mestecatul alimentelor.

Prin urmare, nu numai că îți va fi mai greu să înghiți alimente, dar și să încerci să înghiți alimente care nu au fost mestecate corespunzător,  provoacă și mai multă dificultate.

În plus, acest simptom de cancer este considerat a fi un semn de avertizare timpurie, care apare în „stadiile incipiente”.

Cu toate acestea, este posibil să nu observați disfagia imediat, deoarece adesea începe ușor.

Expertul a spus: „Cu toate acestea, pe măsură ce cancerul crește, în mod normal se va agrava progresiv.

Pe măsură ce cancerul continuă să crească, deschiderea esofagului va deveni mai mică.”

În timp ce disfagia este un semn precoce al cancerului esofagian, acesta nu este singurul simptom legat de afecțiune. Alte semne pot include:

  • Greaţă
  • Vărsături
  • Reflux de acid
  • Arsuri la stomac
  • Tuse
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Oboseală
  • Durere în piept
  • Voce răgușită

Domnul Hussain a adăugat: „Multe dintre simptomele cancerului esofagian pot fi înșelătoare, deoarece cele mai multe dintre ele par destul de banale, pentru început.

Inițial, ele pot fi respinse de cei mai mulți suferinzi ca fiind ceva care se va rezolva de la sine după o zi sau în scurt timp.

Dacă suferiți de oricare dintre aceste simptome de mai mult de câteva săptămâni, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră.”

Din fericire, puteți face multe pentru a vă reduce riscul de a face acest cancer, inclusiv evitarea alcoolului și a tutunului, precum și a urma o dietă și un stil de viață sănătos.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.