sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Elena Oceanu

Există două tipuri de cancer la creier, potrivit dr. Henry Brem, directorul departamentului de neurologie de la spitalul Johns Hopkins.

  1. Primar. Este cancerul care începe în creier. Jumătate dintre cazurile de cancer cerebral primar sunt metastazice. Speranța de viață a unui adult cu acest tip de cancer este de 20 de luni.
  2. Secondar sau metastazic. Acesta este mai des întâlnit și și se răspândește la creier după ce s-a declanșat în altă parte a corpului. Speranța de viață a unui pacient cu acest tip de cancer este greu de estimat. ”Poate să trăiască 20-30 de ani sau să moară după doar câteva luni”, a adăugat dr. Brem.

La ce vârste apare?

Cancerul cerebral primar apare, de obicei, la două categorii de vârstă: la copii și la adulții de 50 de ani.

Simptome

Semnele generale și simptomele pot include: debutul sau modificarea caracteristicilor durerilor de cap (dureri de cap care treptat devin mai frecvente și mai severe), senzații de greață inexplicabile sau vărsături, probleme de vedere, cum ar fi vederea încețoșată, vederea dublă sau pierderi de vedere periferică, pierderea treptata a simțurilor sau a mișcării/funcționării unui braț sau picior, dificultăți în menținerea echilibrului, dificultăți în vorbire, confuzie în problemele de zi cu zi, schimbări de personalitate sau de comportament, convulsii, mai ales la o persoană care nu are o istorie de convulsii, probleme de auz.