Sari la conținut

Simptomele diabetului includ un miros neobișnuit în respirație. La ce trebuie să fii atent

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Halena diabetică e unul dintre simptomele diabetului zaharat

Simptomele diabetului pot fi dificil de observat, deoarece niciunul dintre semnele principale nu vă face să vă simțiți deosebit de rău – dar ar putea exista o schimbare cheie în mirosul respirației dvs. la care să fiți atenți.

Ai putea fi expus riscului de a avea un nivel ridicat de zahăr în sânge dacă dezvolți un miros neobișnuit în gură, s-a afirmat.

O respirație cu miros de fructe ar putea fi un simptom al cetoacidozei diabetice – care ar putea fi primul indiciu al diabetului.

Cetoacidoza diabetică descrie o reacție în interiorul organismului în care lipsa de insulină determină acumularea de cetone dăunătoare în sânge și este un semn „neobișnuit” al diabetului, potrivit WeightWatchers.

Unii pacienți au comparat mirosul respirației lor cu „picături de pere” sau cu o dulceață generală.

Citeste si:

Respirație urât mirositoare

Dar, s-a afirmat că diabetul ar putea duce și la o respirație urât mirositoare, deoarece această afecțiune poate duce la creșterea nivelului de glucoză în gură.

Bacteriile folosesc acest zahăr ca hrană, ceea ce duce ulterior la infecții și boli ale gingiilor.

Boala gingivală este una dintre cele mai frecvente cauze ale halenei, care a fost comparată cu un miros foarte neplăcut.

„Pe de altă parte, respirația care miroase sau are un gust de fructe ar putea semnala o afecțiune periculoasă numită cetoacidoză diabetică”, a precizat WeightWatchers.

„Cetoacidoza diabetică ar putea fi chiar primul indiciu că aveți diabet de tip 1.

„Fără suficientă insulină, corpul tău nu poate obține energia de care are nevoie din glucoză, așa că trece la utilizarea grăsimilor. Acest lucru generează substanțe chimice cunoscute sub numele de cetone – și când ajungi să ai prea multe cetone în sânge, poate fi dăunător pentru sănătatea ta.

„În timp ce respirația cu miros de fructe este un semn distinctiv al DKA, nu este singurul simptom. De asemenea, este posibil să aveți probleme de respirație, pielea să vă fie roșie sau să fi vomitat des.”

Cele mai frecvente simptome ale diabetului

Printre cele mai frecvente simptome ale diabetului se numără faptul de a avea tăieturi sau răni care se vindecă mai greu, de a avea o sete nestăvilită și de a elimina mai multă urină decât în mod normal.

Ar trebui să vorbiți cu un medic dacă sunteți îngrijorat de semnele de avertizare sau de simptomele diabetului, sau dacă credeți că ați putea fi în pericol.

Diagnosticarea timpurie a afecțiunii este foarte importantă, deoarece pacienții sunt mai expuși riscului unor complicații mortale, inclusiv boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.