sâmbătă, mai 21, 2022

Gripă, covid sau viroză? Fiecare dintre cele trei au o simptomatologie diferită. Cum se diferențiază gripa de COVID-19 și de virozele respiratorii? Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, vine cu explicații clare.

Simptomul care face diferența între GRIPĂ, COVID și VIROZĂ. Medic: Are o simptomatologie destul de severă

„Gripa, cea mai gravă formă de viroză respiratorie, este o boală imunosupresoare, acest lucru însemnând că scade imunitatea organismului.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. Cele mai fr...

Prezintă un debut brusc, în câteva ore, cu febră înaltă, cefalee, adică durere de cap, durere la nivelul globilor oculari, mialgii, dureri la nivelul muşchilor, astenie marcată. În cazuri rare, curge nasul sau este prezentă tusea”, a declarat medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, pentru Adevărul.

Pentru persoanele sănătoase, gripa nu este o boală care să prezinte complicații și să conducă la decese sau la internarea în ATI. Cu toate acestea, există câteva categorii de pacienți care sunt mult mai expuși în fața gripei

Te-ar mai interesa: Carmen Șerban, diagnosticată cu cancer: „Am ...

„Un tratament nespecific, luat după ureche şi nerecomandat de către medic după efectuarea testului care confirmă gripa, poate agrava starea de sănătate a pacientului. Tratamentul specific, administrat în caz de gripă, durează şapte zile”, a mai spus medicul.


Simptomele virozei respiratorii

Virozele respiratorii vin cu simptome precum rinoree, nas înfundat, tuse umedă și febră ușoară în cazul formelor mai grave.

Te-ar mai interesa: Tratament personalizat pentru pacienții oncologici...

„Prevenţia se poate realiza în două moduri: o metodă nespecifică şi banală – purtarea măştii, evitarea spaţiilor aglomerate, localuri, mijloace de transport în comun şi una specifică, recomandată, prin vaccinare. De aceea, sfătuim populaţia să facă tot ce este sănătos pentru a-şi îngriji sănătatea la fel de mult cum îşi îngrijesc şi celelalte aspecte ale vieţii”, a mai spus medicul Florin Roșu.

Te-ar mai interesa: Profeția părintelui Iustin Pârvu. A spus ASTA cu 5...

Gripa are o simptomatologie destul de severă

„Trebuie precizat că există posibilitatea ca anumiţi pacienţi, şi mai ales cei nevaccinaţi, să dezvolte simptome mult mai severe decât persoanele infectate cu noua tulpină Covid-19, Omicron. Gripa are o simptomatologie destul de severă. Tipul de gripă identificat în acest sezon la pacienţi este de tip A”, a conchis el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private