Sari la conținut

Simptomul de la gleznă care indică o circulație sanguină deficitară

Circulația deficitară este un sentiment comun care afectează milioane de oameni în fiecare an. Poate varia de la ceva benign, cum ar fi faptul că piciorul dumneavoastră amorțește după o ședere prelungită, până la ceva care pune în pericol viața, cum ar fi un cheag de sânge.

Funcțiile circulatorii sunt vitale pentru performanța corpului uman și pentru buna întreținere a organismului, însă necesită o îngrijire și o atenție specifică pentru a evita anumite afecțiuni care pot periclita grav dezvoltarea vieții în timp.

O funcționare defectuoasă a sistemului circulator uman se poate manifesta în diferite moduri, cum ar fi, de exemplu, apariția varicelor, umflarea venelor sau obstrucția acestora, punând corpul uman în pericol serios de a suferi accidente cardiovasculare sau alte probleme.

Unii oameni cred în mod eronat că o circulație deficitară se poate manifesta sub forma unei inflamații superficiale a venelor, însă aceste dificultăți merg dincolo de acest aspect și pot apărea și în alte moduri, după cum explică site-ul Roma Pharmacies.

Citeste si:

Simptomul de la gleznă care indică o circulație sanguină deficitară

Simptomele unei circulații deficitare pot include pielea rece, uscată sau solzoasă, mâncărimi la nivelul picioarelor, crampe, furnicături ale pielii, decolorarea palidă sau albăstruie a unor părți ale corpului sau pete roșii pe corp.

Totuși, un element la care trebuie să fim foarte atenți, în ceea ce privește ceea ce poate reprezenta, este umflarea gleznelor și a picioarelor, ceea ce înseamnă uneori o circulație deficitară în aceste zone, generând o acumulare excesivă de sânge.

În fața acestor afecțiuni, este important să se țină cont de anumite precauții specifice, mai ales în ceea ce privește alimentația, deoarece sistemul circulator este esențial pentru menținerea organismului uman într-un mod adecvat, scrie Semana.

Îngrijirea sistemului circulator face parte din construirea unui stil de viață sănătos, prin care organismul poate fi îngrijit și protejat în ceea ce privește funcționarea sa de zi cu zi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.