Sari la conținut

Simptomul din gură care arată că ai fost infectat cu noi variante de COVID

Test covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Limba COVID, simptomul care indică infecția cu coronavirus

Limba COVID. Febra și tusea persistentă sunt semne bine recunoscute ale COVID. Cu toate acestea, există un semn care poate apărea în gura unei persoane infectate. Acest simptom ar putea fi cauzat de noi variante de COVID, inclusiv HV.1 și JN.1, potrivit experților în sănătate.

Varianta Omicron HV.1 a devenit tulpina dominantă în SUA, în timp ce JN.1, descendentul lui Pirola, a fost găsit recent în 12 țări, inclusiv Marea Britanie, SUA, Islanda, Portugalia și Spania. Iată cum aceste noi variante de COVID pot provoca simptome în gură.

Ce este, de fapt, limba COVID ​

Limba COVID se referă la umflarea sau inflamarea limbii după infectarea cu COVID-19. Unii pacienți pot observa, de asemenea, că limba lor pare mai albă și mai uniformă decât în mod normal.

Alte simptome includ roșeață excesivă, senzație de arsură, pierderea gustului și un anumit grad de amorțeală. Acest lucru poate duce uneori și la formarea de umflături și ulcere pe limbă.

Există multe motive pentru care poate apărea limba COVID. O cauză poate fi un răspuns imun la virus. Atunci când sistemul imunitar luptă cu o infecție, poate provoca umflături în tot corpul. Aceasta ar putea include umflarea limbii, asociată cu limba COVID.

Se poate dezvolta, de asemenea, datorită unei cantități mari de receptori ACE în gură. ACE este proteina care oferă punctul de intrare pentru ca Coronavirusul să se cupleze și să infecteze o gamă largă de celule umane.

Limba COVID ar putea fi cauzată de atașarea virusului de receptori și infiltrarea în celule, potrivit experților în sănătate.

Simptomul bucal, mai proeminent cu varianta Pirola

Potrivit experților în sănătate, simptomul limbii COVID ar putea fi mai proeminent cu varianta Pirola. Pirola este mai probabil să provoace inflamații în gură și piele.

Alte semne ale Pirola includ:

  • dificultăți de respirație,
  • oboseală,
  • dureri musculare sau corporale,
  • dureri de cap,
  • o nouă pierdere a mirosului,
  • dureri în gât,
  • congestie sau secreții nazale,
  • greață sau vărsături,
  • diaree.

Este important să vă consultați medicul dacă aveți limbă COVID. În timp ce pentru unii oameni inflamația dispare de la sine după câteva zile, alții pot avea nevoie de medicamente prescrise pentru a reduce umflarea, notează Express UK.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: