Sari la conținut

Simptomul mai puțin cunoscut al deficitului de vitamina C. Poate cauza dureri puternice

Atunci când organismul nu primește un aport optim de nutrienți apar o multitudine de simptome și manifestări, în funcție de nutrientul care lipsește. Astfel, este indicat să cunoști simptomele comune ale celor mai frecvente carențe și, de asemenea, manifestările mai puțin obișnuite.

Vitamina C este una dintre cele mai importante vitamine pentru organism. În lipsa acesteia, anumite funcții din organism pot fi încetinite sau perturbate. În cazuri grave, lipsa de vitamina C poate aduce chiar decesul, dar este un risc tot mai puțin întâlnit în ziua de astăzi.

Semne ale deficitului de vitamina C:

  • Stare de oboseală;
  • Slăbiciune;
  • Dureri musculare;
  • Piele uscată;
  • Păr uscat, care se rupe ușor;
  • Inflamarea gingiilor (gingivită);
  • Învinețirea rapidă a pielii după lovituri;
  • Sângerări nazale;
  • Pierderi în greutate.

Simptomul mai puțin cunoscut al deficitului de vitamina C

Potrivit drvasiradulescu.ro, deficitul de vitamina C este semnalat și de durerile de articulații. Articulațiile conțin un nivel ridicat de colagen, motiv pentru care devin dureroase atunci când organismul nu are un nivel ridicat de vitamina C. Producția de colagen este afectată de acest deficit.

Cei mai frecvenți factori de risc pentru deficiența de vitamina C sunt dieta săracă, alcoolismul, anorexia, bolile psihice grave, fumatul și dializa.

În timp ce simptomele unei deficiențe severe de vitamina C pot dura luni de zile până să apară, există câteva semne subtile la care trebuie să fiți atenți.

Deoarece articulațiile conțin o mulțime de țesut conjunctiv bogat în colagen, acestea pot fi, de asemenea, afectate de deficiența de vitamina C.

Au fost raportate multe cazuri de dureri articulare asociate cu deficiența de vitamina C, adesea suficient de severe pentru a provoca șchiopătări sau dificultăți la mers.

Sângerarea în interiorul articulațiilor poate apărea, de asemenea, la persoanele care au deficit de vitamina C, provocând umflături și dureri suplimentare.

Cu toate acestea, ambele simptome pot fi tratate cu suplimente de vitamina C și se rezolvă în mod obișnuit în decurs de o săptămână, scrie drvasiradulescu.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.