Sari la conținut

Simptomul mereu ignorat. De ce ai buricul roșu? Posibile afecțiuni și probleme de sănătate

Interiorul roșu al buricului este un simptom adesea ignorat. Acesta poate semnala probleme de sănătate, pe lângă acumularea de sebum, praf și piele moartă.

Interiorul buricului poate deveni roșu în cazul unei infecții cauzate de acumularea de bacterii și ciuperci.

Dacă bacteriile rămân blocate în interiorul buricului se pot multiplica rapid din cauza mediului umed.

Când acestea se multiplică apare, bineînțeles, și buricul roșu. Acesta poate fi însoțit și de acumulări albe, galbene sau maronii, iar mirosul este foarte neplăcut.

De ce apare buricul roșu?

Interiorul roșu al buricului este cauzat de o acumulare de bacterii și ciuperci. Dar ce anume provoacă această acumulare? Anumiți factori favorizează multiplicarea acestor agenți patogeni.

O uscare improprie a buricului, după baie, favorizează acumularea bacteriilor și ciupercilor.

De asemenea, din cauza transpirației, tegumentul rămâne umed și este mult mai sensibil, iar sporii unei ciuperci ar putea ajunge și instala acolo. Infecțiile fungice sunt neplăcute, iar mâncărimile ce apar în cazul lor sunt simultan dureroase. Tratarea lor se face cu medicațiile standard folosite și pentru alte infecții, anume antibiotic sau antifungic.

Piercing-urile sunt, de asemenea, un factor de risc. Vindecarea poate fi lentă, iar zona poate fi afectată de acumularea bacteriilor.

Cauza nebănuită a buricului roșu

Pot fi și alte afecțiuni de duc la înroșirea pe interior a buricului, printre acestea se poate menționa chistul urachal. Acesta își are originea în perioada în care avea loc dezvoltarea intrauterină a unei persoane, fiind o „conductă” ce pornește din vezica urinară a fătului și evacuează urina din organismul copilului.

În mod normal, acest mic furtun se închide chiar înainte de naștere, dar uneori se poate întâmpla ca închiderea acestuia să fie incompletă. Iar astfel are loc nașterea unei formațiuni ce este umplută cu un lichid ce din cauza unor factori se poate infecta. Simptomele acesteia sunt un buric roșu pe interior, durere abdominala, febră și durere în timpul urinării, notează BZI.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel