Sari la conținut

Simptomul puțin cunoscut al bolii Parkinson pe care l-ai putea observa în timp ce faci cumpărăturile

Sursă foto: sursa doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Un simptom puțin cunoscut al bolii Parkinson – și, în special, unul mai precoce – poate fi observat în timpul cumpărăturilor dumneavoastră săptămânale.

Afecțiunea neurologică, care se agravează în timp, este adesea asociată cu tremurături, rigiditate și mișcări lente.

Dar aceste semne apar, de obicei, atunci când a avut loc deja o progresie semnificativă.

Semnele mai timpurii sunt cruciale pentru a fi cronometrate pentru a obține un diagnostic mai devreme, subliniază medicii.

Printre acestea se numără scrisul de mână care devine mai mic – ceva vizibil atunci când citiți lista în timpul deplasării obișnuite la supermarket.

Modificările la nivelul creierului pot face ca mișcările să devină mai reduse sau mai puțin energice decât înainte.

Iar oboseala, adică o stare de oboseală care nu dispare cu odihnă, afectează și ea până la jumătate dintre persoanele cu boala Parkinson.

Aceasta este cauzată de modificări chimice la nivelul creierului, dar poate fi legată și de alte simptome sau caracteristici ale afecțiunii.

Parkinson’s UK, o organizație caritabilă, spune că, la fel ca și în cazul schimbărilor de scris, oboseala apare adesea mult mai devreme decât semnele fizice evidente, cum ar fi mișcările lente.

10 simptome comune

Aceasta a enumerat 10 simptome comune, dintre care unele se manifestă mai devreme în timpul călătoriei.

1. Probleme cu somnul

2. Rigiditate, inflexibilitate și crampe

3. Pierderea simțului olfactiv

4. Acțiuni incontrolabile

5. Scrisul de mână mai mic

6. Experimentarea depresiei

7. Probleme cu vezica urinară sau cu intestinele

8. Senzație de anxietate

9. Oboseală

10. Mișcarea lentă

În Marea Britanie, aproximativ 145.000 de persoane suferă de boala Parkinson. Prevalența acesteia crește odată cu vârsta, deoarece aproape două procente din totalul persoanelor cu vârste cuprinse între 80 și 84 de ani au fost diagnosticate cu această afecțiune neurologică.

Persoanele care suferă de Parkinson nu au suficientă dopamină în creier, deoarece unele dintre celulele nervoase care o produc au încetat să mai funcționeze.

Dar există mai multe tratamente, terapii și sprijin pentru a ajuta la gestionarea acestei afecțiuni.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel