miercuri, februarie 1, 2023

Respirația ta ar putea fi modalitatea corpului tău de a-ți spune că este ceva în neregulă cu sănătatea ta.

Dacă mănânci ceva picant sau cu usturoi, este garantat că vei experimenta un gust persistent în gură. Aromele mai înțepătoare vă pot modifica chiar și respirația. Cu toate acestea, experimentarea unui gust dulce de fructe care se traduce și prin respirația ta fără a mânca niciun fruct ar putea fi un semn de avertizare al diabetului de tip 1.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Toată lumea slăbește cu aceste ...

Diabetul de tip 1 provine din incapacitatea corpului dumneavoastră de a produce un hormon numit insulină care vă ajută să vă reglați nivelul zahărului din sânge.

Dezbrăcat de acest mecanism esențial, glicemia poate atinge cote periculoase, crescând riscul de boli de inimă și probleme nervoase.

Din fericire, zahărul din sânge nu tinde să crească fără să trezească semne de avertizare. În timp ce simptomele pot părea vagi și subtile, a ști ce să cauți este primul pas în identificarea lor.

Respirația urat mirositoare este adesea legată de dieta dumneavoastră sau de igiena dentară deficitară, dar ar putea indica și o afecțiune de bază, cum ar fi diabetul de tip 1.

Te-ar mai interesa: Moșii de Iarnă 2023. Pe ce dată pică Sâmbăta Morți...

Respirația care miroase a fructe ar putea indica cetoacidoza diabetică (DKA), care descrie o complicație care poate pune viața în pericol, potrivit Universității din Maryland.

DKA apare atunci când corpul tău nu produce suficientă insulină. În această situație, organismului tău lipsește principala sa sursă de energie, așa că trebuie să apeleze la alternative.

Corpul tău începe apoi să descompună rapid grăsimea ca și combustibil, producând substanțe chimice acide cunoscute sub numele de cetone.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă când adormi pe canapea. Care sunt r...

Cu toate acestea, organismul nu poate procesa grăsimea în ritmul obișnuit, deoarece acest lucru se întâmplă atât de repede.

Apoi, acidul începe să se acumuleze în sânge și în cele din urmă poate otrăvi organismul, ceea ce descrie un proces cunoscut sub numele de cetoacidoză.

Aceste niveluri ridicate de cetone din sânge sunt exact ceea ce poate provoca o respirație fructată.

Acest semn de avertizare îi poate afecta și pe cei cu diabet de tip 2, dar acest simptom este mai puțin frecvent în acest grup.

Te-ar mai interesa: Toți cei care consumă ceai de plante regulat trebu...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private