luni, ianuarie 30, 2023

Energia este sursa vitală care ne ajută să îndeplinim toate activitățile de zi cu zi și, de asemenea, fără de care organismul nostru nu ar putea supraviețui. Energia propriu-zisă este asigurată de alimentație și un stil de viață echilibrat.

Totodată, mai există un alt tip de energie, cel care determină starea noastră de spirit, voința și multe alte lucruri, o energie care este alegată mai mult de partea psihologică.

Te-ar mai interesa: Alimente care susțin sistemul imunitar. Medic: Exi...

Aceasta este puternic influențată de stilul nostru de viață, de nivelul de stres zilnic, de ceea ce ajunge în organismul nostru prin alimentație.

Nivelul de energie poate fi crescut sau diminuat de toate acestea elemente. Dacă simți că ești mereu lipsit de energie, iată 6 metode naturale prin care îți poți stimula nivelul de energie, recomandate de Patricia Rusu, nutriționist.

6 metode pentru stimularea energiei

„Te simți constant fără energie? Iar acest lucru nu te lasă să-ți bifezi toate to do-urile dintr-o zi, să-ți duci la bun sfârșit planurile? Iată 6 modalități de a-ți crește în mod natural energia.

Te-ar mai interesa: Ce spune numărul zodiei tale despre tine! Astrolog...

Mănâncă curcubeul 

Include o mulțime de alimente bogate în vitamine și substanțe nutritive. Asigură-te că adăugi suficiente proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase la fiecare masă. Da, carbohidrații sunt importanți. Ele sunt sursa de energie numărul 1 a corpului tău. Optează pentru carbohidrați întregi, cum ar fi legumele și cerealele integrale față de carbohidrații rafinați.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Gestionează stresul

A fost un an stresant și uneori stresul este inevitabil. Ascultă-ți corpul și încetinește când ai nevoie. Stresul prelungit poate avea un impact asupra sănătății hormonilor, ceea ce poate duce la scăderea energiei, la pierderea în greutate și multe altele.

Împarte-ți sarcinile 

Nu este nevoie să faci totul într-o zi. Prioritizează ceea ce trebuie făcut și ceea ce poate aștepta o altă zi.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

Înlocuiește cafeaua de dimineață cu matcha 

Cafeaua vpă poate afecta somnul, hormonii și sănătatea intestinului. Toate sunt importante pentru a vă maximiza energia.

Rămâi hidratată

Lipsa unei hidratări adecvate poate contribui la oboseală.

Mișcă-ți mai mult corpul

Exercițiile fizice sub orice formă te vor ajuta să îți încarci endorfinele și să te vor ajute să te simți mai bine”, recomandă Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: ”Noul Nostradamus” susține că al Treilea Război Mo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private