marți, mai 30, 2023

După ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că vor exista tăieri salariale, Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” a replicat că doar aparent este o veste bună, pentru că subiectul nu-l constituie tăierile salariale, ci necesitatea creşterilor salariale.

”Vă invităm să discutăm despre adevăratul subiect, domnule Preşedinte şi domnilor guvernanţi: nivelul creşterilor salariale ce trebuie făcute prin noua lege a salarizării!”, spune sindicatul.

Te-ar mai interesa: Camera Deputaților amână să voteze proiectul de le...

”Preşedintele României declară: „Nu vor exista tăieri salariale!” Sună bine, după ce câţiva membri ei Guvernului au vorbit despre posibilitatea reducerilor salariale. Însă, doar aparent este o veste bună. Subiectul nu-l constituie tăierile salariale, ci necesitatea creşterilor salariale”, transmite Federaţia.

Sindicatul precizează că ”ideea este uşor de înţeles de toţi angajaţii din sănătate: în absenţa creşterilor salariale, inflaţia reduce în mod accelerat puterea de cumpărare a salariilor”.

”Pe scurt, salariile reale (privite din perspectiva puterii de cumpărare) scad tot mai mult. Adică, salariile reale scad în mod continuu. Interpretată din perspectiva puterii de cumpărare declaraţia „Nu vor exista tăieri salariale!” trebuie transpusă de forma „Trebuie să creştem veniturile salariale cel puţin la nivelul inflaţiei, pentru a menţine salariile reale la acelaşi nivel!”.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Vă invităm să discutăm despre adevăratul subiect, domnule Preşedinte şi domnilor guvernanţi: nivelul creşterilor salariale ce trebuie făcute prin noua lege a salarizării!”, spun cei din Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Constanţa, că este de mult în administraţie şi a văzut tot felul de măsuri alandala, cu tăieri de salarii, cu tăieri pe cheltuieli curente, toate prost gândit.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

”Să nu vă aşteptaţi să salut tăieri care se fac din pix, din biroul unui ministru, a mai spus preşedintele, afirmând că le-a transmis celor din coaliţie că îşi doreşte un plan judicios, făcut cu cap, adică tăiem de acolo de unde se poate tăia fără a pune ceva în dificultate.

Potrivit News.ro, şeful statului a mai spus că cei de la Finanţe, dacă au supraevaluat bugetul, acum nu au decât să găsească metode smart pentru a aduce bugetul în limite realizabile.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private