joi, februarie 2, 2023

Maternitatea Bucur din București, singura maternitate desemnată pentru îngrijirea mamelor cu simptomatologie Covid-19 și a nou-născuților primește un ecograf esențial pentru evaluarea pulmonară a bebelușilor.

Ecograful, achiziționat cu ajutorul organizației „Salvați Copiii România” și Generali România, va fi utilizat pentru evaluarea pulmonară a nou-născuților a căror mame fie au simpromatologie Covid-19, fie au fost testate pozitiv.

Maternitatea Bucur, singura desemnată maternitate suport exclusiv COVID-19 în București, va fi dotată cu un ecograf cu trei sonde, în valoare de 30.000 de Euro, necesar pentru evaluarea ecografică pulmonară a copiilor
născuți de mame cu simptomatologie COVID sau chiar testate pozitiv la naștere.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

În 2020, medicii maternității au îngrijit 516 nou-născuți, 202 născuți de mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV2. Dintre aceștia, 30 au avut complicații medicale din cauza prematurității și au avut nevoie de supraveghere și îngrijire medicală adecvată.

Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, și copii născuți în alte maternități din București și din alte județe, atât în sistemul public, cât și în cel privat. Fiind maternitate de suport COVID-19, cu circuite speciale, accesul la serviciul radiologic a fost îngreunat, ceea ce face imperios necesar ecograful pentru evaluarea pulmonară.

Dotarea Maternității Bucur a fost posibilă prin solidaritatea Generali România, prin intermediul Fondului Internațional Extraordinar lansat de Grupul Generali în contextul pandemiei COVID19.

„Deoarece pandemia Covid-19 generează încă multiple provocări, ne-am continuat angajamentul de a sprijini copiii și familiile lor să traverseze aceste momente în siguranță. Astfel, împreună cu Salvați Copiii România, am făcut alegerea firească, de a sprijini Maternitatea Bucur cu aparatură medicală performantă, adecvată acestui nou context”, a declarat Adrian Marin, CEO, Generali România.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Echipamentul va fi utilizat pentru evaluarea pulmonară a nou-născuților, esențială în contextul pandemic actual

Medicul Licuța Novaseliv, șefa Secției de Neonatologie, Maternitatea Bucur, a adăugat: „Cu acest ecograf putem monitoriza evoluția copiilor cu asfixie la naștere sau care au dezvoltat complicații ale prematurității. Ne ajută mult în diagnosticarea eventualelor malformații, deoarece consulturile interdisciplinare au fost și ele limitate în condiții de pandemie. Este un ecograf performant care ne va ajuta și după terminarea pandemiei în screeningul ecografic al nou-născuților”.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private