Categories: Ştiri sănătate

Singura SCĂPARE pentru Simona Halep. Avocat: Singura variantă ar rămâne o…

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj. Fostul lider WTA are 20 de zile la dispoziţie pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

Singura SCĂPARE pentru Simona Halep. Avocat: Singura variantă ar rămâne o…

Doi avocați ai unui tribunal independent, unde sportiva a fost audiată, au vorbit despre situația acesteia. Potrivit spuselor lor, Simona Halep are două variante.


Unul dintre avocații tribunalului independent Sport Resolutions, acolo unde Simona Halep a fost audiată în privința dopajului a făcut dezvăluiri despre fostul lider mondial. Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români ai tribunalului, a vorbit despre substanța descoperită la testul anti-doping, Roxadustat.

A folosit Simona Halep „substanțe mascante”?

El a precizat că cele două medicamente luate de Simona Halep pentru problemele cu tiroida nu pot fi considerate „substanțe mascante”, pentru a ascunde folosirea Roxadustatului.

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante, dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii.

Ar fi fost făcute publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a declarat Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români aleși de tribunalul Sport Resolutions, pentru Prosport.

Două variante pentru sportiva noastră

Pentru Simona Halep sunt acum două variante, având în vedere că faza de investigație în cazul ei a luat sfârșit. Ea are la dispoziție un termen de 20 de zile pentru a decide care este pasul următor.

Paul Ciucur și Dan Mihai, singurii români din cadrul tribunalului independent au explicat pentru sursa citată că sportiva noastră are două variante. Ea poate invoca sabotajul sau contaminarea mâncării. De asemenea, Paul Ciucur nu exclude ca Simona să fi fost victima unei răzbunări.

„Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată”, a declarat avocatul Paul Ciucur, citează Capital.

10 luni suspendare

Celălalt avocat român de la Sport Resolutions, Dan Mihai, a dat ca exemplu cazul Sarei Errani, care a scăpat cu numai 10 luni suspendare după a preparat paste în vasele folosite de o rudă, bolnavă de cancer. El nu exclude o situație similară și în cazul Simonei Halep.

„Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o”, a declarat Dan Mihai.

O șansă destul de redusă

„Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată”, a mai afirmat Paul Ciucur.

 

Recent Posts

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

9 minute ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

39 de minute ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

o oră ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

2 ore ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

2 ore ago

Citeste si: