miercuri, noiembrie 30, 2022

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj. Fostul lider WTA are 20 de zile la dispoziţie pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

Singura SCĂPARE pentru Simona Halep. Avocat: Singura variantă ar rămâne o…

Doi avocați ai unui tribunal independent, unde sportiva a fost audiată, au vorbit despre situația acesteia. Potrivit spuselor lor, Simona Halep are două variante.


Unul dintre avocații tribunalului independent Sport Resolutions, acolo unde Simona Halep a fost audiată în privința dopajului a făcut dezvăluiri despre fostul lider mondial. Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români ai tribunalului, a vorbit despre substanța descoperită la testul anti-doping, Roxadustat.

Te-ar mai interesa: O adolescentă a murit în baie din cauză că a inhal...

A folosit Simona Halep „substanțe mascante”?

El a precizat că cele două medicamente luate de Simona Halep pentru problemele cu tiroida nu pot fi considerate „substanțe mascante”, pentru a ascunde folosirea Roxadustatului.

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante, dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii.

Ar fi fost făcute publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a declarat Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români aleși de tribunalul Sport Resolutions, pentru Prosport.

Te-ar mai interesa: Hrana viitorului. Super-alimente produse din restu...

Două variante pentru sportiva noastră

Pentru Simona Halep sunt acum două variante, având în vedere că faza de investigație în cazul ei a luat sfârșit. Ea are la dispoziție un termen de 20 de zile pentru a decide care este pasul următor.

Paul Ciucur și Dan Mihai, singurii români din cadrul tribunalului independent au explicat pentru sursa citată că sportiva noastră are două variante. Ea poate invoca sabotajul sau contaminarea mâncării. De asemenea, Paul Ciucur nu exclude ca Simona să fi fost victima unei răzbunări.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog ucis cu sânge rece de pacientul sa...

„Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată”, a declarat avocatul Paul Ciucur, citează Capital.

10 luni suspendare

Celălalt avocat român de la Sport Resolutions, Dan Mihai, a dat ca exemplu cazul Sarei Errani, care a scăpat cu numai 10 luni suspendare după a preparat paste în vasele folosite de o rudă, bolnavă de cancer. El nu exclude o situație similară și în cazul Simonei Halep.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra: În 2023, va apărea un nou virus, car...

„Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o”, a declarat Dan Mihai.

O șansă destul de redusă

„Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată”, a mai afirmat Paul Ciucur.

Te-ar mai interesa: Un profesor american de economie anunță Apocalipsa...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private