Sari la conținut

Singurul aliment bogat în probiotice pe care ar trebui să îl mănânci dimineața. Ajută digestia

mic dejun sanatos
Sursa foto: Shutterstock
micul dejun, beneficii pentru sanatate

Singurul aliment pentru micul dejun bogat în probiotice pe care ar trebui să îl mănânci pentru o digestie mai bună

Nimănui nu-i place să aibă problemele digestive. Pe lângă disconfortul general cauzat de gaze, balonare, diaree și constipație, este, de asemenea, important să rețineți că sănătatea intestinală poate afecta aproape orice altă zonă a bunăstării generale.

Unele dintre cele mai bune opțiuni sunt cele care sunt bogate în probiotice. Din fericire, există o mâncare delicioasă pentru micul dejun care este bogată în această bacterie sănătoasă: iaurtul.

Nutriționistul Krutika Nanavati a explicat pentru Shefinds care beneficiile acestui ingredient bogat în probiotice și proteine.

Aliment bun pentru digestie

aliment bun pentru digestie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Pentru început, este util să știi exact ce sunt probioticele. În esență, așa cum le descrie Nanavati, sunt „bacterii prietenoase care îți îmbunătățesc sănătatea”. A te asigura că folosești o cantitate bună de probiotice în mesele tale este o modalitate excelentă de a aduce echilibru în microbiomul intestinal și de a preveni o creștere excesivă a bacteriilor rele, care poate duce la o serie de probleme digestive.

Probioticele din iaurt pot ajuta la echilibrarea bacteriilor

„Iaurtul este un aliment excelent bogat în probiotice pe care îl puteți adăuga la micul dejun pentru o digestie sănătoasă”, spune ea. „Probioticele din iaurt pot ajuta la echilibrarea bacteriilor prietenoase din intestin, ajută digestia și întăresc sistemul imunitar. Consumul regulat de iaurt poate, de asemenea, atenua simptomele sindromului de colon iritabil, o tulburare comună care afectează colonul”, mai spune medicul nutriționist.

Din fericire, adăugarea iaurtului în dieta ta este simplă, deoarece este un aliment extrem de versatil.

„Poți să-l savurezi singur, să îl amesteci cu fructe proaspete pentru un parfait delicios sau să îl folosești ca bază pentru smoothie-ul tău”, enumeră Nanavati. „Pentru un mic dejun hrănitor, bogat în proteine, puteți încerca iaurtul grecesc , care conține o cantitate dublă de proteine ​​față de iaurtul standard.” 

Desigur, menținerea unei voințe intestinale sănătoase înseamnă mai mult decât a mânca un singur aliment. Există o mulțime de obiceiuri sănătoase pe care le puteți folosi în rutina dvs. pentru a vă menține intestinul fericit și pentru a vă îmbunătăți digestia. Cu toate acestea, consumul de iaurt la micul dejun este un mic dejun perfect.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.