Sari la conținut

Sirop natural pentru tuse. Cum îl prepari acasă, cu ingrediente 100% naturale?

În sezonul rece, sistemul imunitar este mai slăbit iar organismul devine vulnerabil la contactul cu agenții infecțioși. Fie că este vorba despre viroze, gripă sau o simplă răceală, aceste infecții ale sistemului respirator pot cauza simptome neplăcute. Tusea și durerea în gât pot cauza un discomfort, însă consumând acest sirop natural pentru tuse îți poți ameliora simptomele rapid. Cu atât mai mult, va fi preparat chiar de tine, folosind ingrediente 100% naturale!

În cazul răcelii și a altor infecții cu agenți patogeni care provoacă viroze de sezon, se recomandă un tratament care să vindece inflamația să care să amelioreze simptomele eficient. Cu toate că există o multitudine de produse farmaceutice la dispoziție, natura ne poate ajuta în aceeași măsură. Iată cum se prepară acest sirop natural pentru tuse, eficient și ușor de pregătit, potrivit rețetei recomandate de Dan Bițuică, iubitor de natură, pe propriul blog.

Ingrediente:

  • 200 g. de ceapă
  • 100 g. de miere

Curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt şi o punem la fiert într-un vas cu 400 ml. apă, acoperim cu capac şi vom lăsa la fiert până apa va scade la jumătate. Strecurăm şi lăsăm la răcit după care adăugăm mierea.

Se va păstra la frigider timp de o săptămână sau la temperatura camerei doar 3 zile . Va fi depozitat în vase de sticlă sau ceramică, închise ermetic, fără lumină şi căldură, înaintea administrării se va încălzi la temperatura corpului doar cantitatea ce urmează a fi administrată atunci.

Pentru copii după vârsta de 1 an se vor administra de la 1 – 6 linguriţe pe zi, până când tusea se va opri, apoi doza se va scădea treptat, la adulţi se va administra la fel doar că doza va fi calculată în linguri nu în linguriţe ca la cei mici.

Acest sirop este foarte bun în afecţiuni ca: tusea din bronşita cronică sau tusea spastică.

Ca acţiune terapeutică este un bun calmant, emolient şi bacteriostatic, eutrofic asupr mucoasei căilor respiratorii.

Nu se va administra persoanelor care suferă de : ulcer gastric, ulcer duodenal, gastrită, diabet”, recomandă Dan Bițuică.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel