miercuri, decembrie 1, 2021

În sezonul rece, sistemul imunitar este mai slăbit iar organismul devine vulnerabil la contactul cu agenții infecțioși. Fie că este vorba despre viroze, gripă sau o simplă răceală, aceste infecții ale

Te-ar mai interesa: Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omi...

sistemului respirator pot cauza simptome neplăcute. Tusea și durerea în gât pot cauza un discomfort, însă consumând acest sirop natural pentru tuse îți poți ameliora simptomele rapid. Cu atât mai mult, va fi preparat chiar de tine, folosind ingrediente 100% naturale!

În cazul răcelii și a altor infecții cu agenți patogeni care provoacă viroze de sezon, se recomandă un tratament care să vindece inflamația să care să amelioreze simptomele eficient. Cu toate că există o multitudine de produse farmaceutice la dispoziție, natura ne poate ajuta în aceeași măsură. Iată cum se prepară acest sirop

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: Cum se realizează evaluarea pacie...

natural pentru tuse, eficient și ușor de pregătit, potrivit rețetei recomandate de Dan Bițuică, iubitor de natură, pe propriul blog.

Ingrediente:

  • 200 g. de ceapă
  • 100 g. de miere

Curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt şi o punem la fiert într-un vas cu 400 ml. apă, acoperim cu capac şi vom lăsa la fiert până apa va scade la jumătate. Strecurăm şi lăsăm la răcit după care adăugăm mierea.

Se va păstra la frigider timp de o săptămână sau la temperatura camerei doar 3 zile . Va fi depozitat în vase de sticlă sau ceramică, închise ermetic, fără lumină şi căldură, înaintea administrării se va încălzi

Te-ar mai interesa: Jurnalist ieșean, efecte secundare grave după a do...

la temperatura corpului doar cantitatea ce urmează a fi administrată atunci.

Pentru copii după vârsta de 1 an se vor administra de la 1 – 6 linguriţe pe zi, până când tusea se va opri, apoi doza se va scădea treptat, la adulţi se va administra la fel doar că doza va fi calculată în linguri nu în linguriţe ca la cei mici.

Acest sirop este foarte bun în afecţiuni ca: tusea din bronşita cronică sau tusea spastică.

Ca acţiune terapeutică este un bun calmant, emolient şi bacteriostatic, eutrofic asupr mucoasei căilor respiratorii.

Nu se va administra persoanelor care suferă de : ulcer

Te-ar mai interesa: Creierul și coloana vertebrală, extrem de afectate...

gastric, ulcer duodenal, gastrită, diabet”, recomandă Dan Bițuică.

 

Te-ar mai interesa: Atenție, 8 semne de care trebuie să ții seama! Cu ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri