Sari la conținut

Sistem de mamografie cu tomosinteză ultraperfomant cu unghi larg pentru detectarea cancerului

prevenire cancer san
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
stilul de viata poate influenta dezvoltarea cancerului de san

La congresul anual al Societății Europene de Imagistică Mamară, care a avut loc între 28 și 30 septembrie 2023 la Valencia, Spania, Siemens Healthineers a prezentat Mammomat B.brilliant, un nou sistem de mamografie cu tomosinteză cu unghi larg.

În tomosinteză, tubul se deplasează în jurul sânului la un unghi larg de 50°, care este cel mai mare unghi disponibil pe piață. În combinație cu timpul de scanare de aproximativ cinci secunde, aceasta este cea mai rapidă tomosinteză cu unghi larg de pe piață, creând o imagine 3D cu rezoluție înaltă a adâncimii în cel mai scurt timp posibil.

Astfel, anomaliile și microcalcificările din țesuturi pot fi identificate cu un nivel ridicat de precizie. Achiziția este cu aproximativ 35% mai rapidă în comparație cu alte dispozitive, ceea ce face ca examinarea să fie mai confortabilă pentru pacienți.

„Sistemele noastre trebuie să ofere răspunsuri semnificative în cel mai scurt timp posibil. Această cerință este deosebit de importantă în mamografie, unde incertitudinea stresantă pentru pacienți trebuie să fie redusă la minimum. Numai Mammomat B.brilliant oferă această combinație unică de viteză, rezoluție și unghi larg”, a declarat Verena Schön, Director Produse de Radiologie la Siemens Healthineers.

„Beneficiem deja de avantajele semnificative pe care Mammomat B.brilliant le oferă în procedurile noastre clinice. Viteza tomosintezei este extrem de impresionantă, iar calitatea imaginii este excelentă. În combinație cu poziționarea rapidă și confortabilă a pacienților, este un instrument excelent pentru noi în mamografie”, a spus dr. Machteld Keupers de la UZ Leuven, Belgia.

Informațiile despre pacient și etapele de lucru sunt vizibile clar din orice unghi, pe un monitor de afișare proeminent. Noua funcție ComfortMove elimină efortul fizic al utilizatorilor, asigurând că medicii pot adapta ușor și rapid dispozitivul la anatomia pacientului. ComfortMove, afișajul și laserul de poziționare contribuie la accelerarea semnificativă a pregătirii scanării, se precizează într-un comunicat.

Mammomat B. brilliant este primul dispozitiv de la Siemens Healthineers echipat cu PlatinumTomo, care combină tomosinteza cu unghi larg, noul detector, tubul Flying Focus Spot complet nou dezvoltat și reconstrucția Premia AI pentru îmbunătățirea calității imaginii.

Tehnologia punctului focal mobil este utilizată pentru prima dată în mamografie: aceasta previne imaginile neclare cauzate de mișcările tubului în timpul tomosintezei. Astfel, se obțin imagini precise chiar și la viteze de scanare foarte mari. În tomosinteză, tubul cu raze X se mișcă în cerc în jurul sânului, spre deosebire de mamografia convențională, unde acesta rămâne static, creând o imagine tridimensională.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.