Sari la conținut

Sistem imunitar puternic? Afla cum!

Vrei un sistem imunitar mai puternic? Iata ce trebuie sa faci

Sistemul imunitar este o “masinarie” incredibil de sofisticata. Trebuie sa fie suficient de puternic si de complex pentru a combate atatea si atatea boli si infectii, insa nu foarte puternic incat sa reactioneze eronat si sa provoace alergii si alte afectiuni autoimune. Pentru a ramane intr-un echilibru atat de subtire, sistemul imunitar este bine tinut sub control de o varietate de alte sisteme.

Cu toate acestea, in ciuda complexitatii sale, exista obiceiuri zilnice de viata pe care te poti concentra pentru a avea parte de un sistem imunitar puternic care sa tina departe infectiile sau bolile.

Calea sigura catre un sistem imunitar puternic presupune, in primul si in primul rand, adoptarea unui stil de viata sanatos.

Mananca sanatos

Alimentatia sanatoasa este cheia catre un sistem imunitar puternic. Acest lucru presupune sa mananci multe legume, fructe, leguminoase, cereale integrale, proteine ​​slabe si grasimi sanatoase.

O alimentatie potrivita ii asigura sistemului imunitar energia de care are nevoie, dar si cantitati importante de micronutrienti care joaca un rol important in mentinerea sistemului imunitar la un nivel optim. Printre acesti nutrienti se numara:

– vitamina B6, care se gaseste in pui, somon, ton, banane, legume verzi si cartofi (cu coaja)

– vitamina C, care se gaseste in citrice (cum ar fi portocalele), capsuni, precum si in rosii, broccoli si spanac

– vitamina E, care se gaseste in migdale, ulei de floarea-soarelui si sofran, seminte de floarea-soarelui, unt de arahide si spanac

Expertii in nutritie sustin ca organismul poate absorbi vitaminele atat din alimente, cat si din suplimente, cum ar fi Naturalis ViroProtect Rapid. ViroProtectRapid este un supliment alimentar, cu rol in sustinerea sanatatii sistemului respirator si a sistemului imunitar, cu gust delicios de zmeura, care contine 9 ingrediente active – seleniu, zinc, vitaminele C si D, rutin si extracte de Lumanarica, Soc, Pelargonium sidoides, salcie-alba.

Fa sport in mod regulat

Activitatea fizica nu doar iti intareste muschii si te binedispune. Pe langa aceste beneficii, iti mentine sistemul imunitar la un nivel sanatos.

Exercitiile fizice iti imbunatatesc functionarea imunitatii prin cresterea circulatiei sanguine generale, lucru care faciliteaza calatoria celulelor imune si a altor molecule de combatere a infectiilor in tot corpul.

Potrivit studiilor, persoanele care fac 30 de minute de exercitii fizice moderate sau intense in fiecare zi isi stimuleaza sistemul imunitar. De aceea, expertii recomanda sa pastram un stil de viata activ si sa facem exercitii fizice regulate.

Hidrateaza-te!

Apa este vitala pentru organism si prin faptul ca mentine sistemul imunitar la un nivel optim. Limfa, care este un lichid transparent care circula prin vasele si ganglionii limfatici si care transporta celulele imune prin tot organismul, este formata in mare parte din apa. Din aceasta cauza, deshidrarea incetineste activitatea limfei, lucru care perturba in mod automat sistemul imunitar.

Chiar daca nu faci sport sau transpiri, pierzi apa in mod constant prin respiratie, precum si prin urina si materii fecale. Drept urmare, pentru a avea parte de un sistem imunitar puternic, consuma atata apa in cantitate suficienta pentru a inlocui apa pe care o pierzi in mod constant.

Odihneste-te

Poate parea ca somnul nu este un proces activ, insa exista o multime de lucruri vitale care se petrec in corp atunci cand nu esti treaz – chiar daca nu-ti dai seama. De exemplu, in timp ce dormi, organismul produce molecule importante care lupta impotriva infectiilor.

De exemplu, cercetarile au aratat ca persoanele care nu au parte de un somn de calitate sunt mai predispuse la imbolnaviri dupa expunerea la virusuri, cum ar fi cele care cauzeaza banala raceala. De aceea, pentru a ajuta sistemul imunitar sa combata infectiile si afectiunile, este important sa dormi suficient in fiecare seara si sa urmezi pasii recomandati de specialisti pentru a avea parte de un somn odihnitor.

Incearca sa tii stresul la cote minime

Fie ca apare brusc sau se dezvolta in timp, este important sa intelegem felul in care stresul ne afecteaza starea de sanatate, si aici este inclus si impactul pe care il are asupra sistemului imunitar. In cazul in care o persoana trece printr-o perioada stresanta, in special stres cronic care este frecvent si de lunga durata, corpul acesteia produce un raspuns la stres. Mai departe, acest raspuns la stres suprima sistemul imunitar, crescand riscurile de aparitie a unei infectii sau afectiuni.

Oamenii resimt diferit situatiile stresante si, in acelasi timp, isi amelioreaza in stil diferit simptomele de stres. Avand in vedere efectul pe care il poate avea asupra sanatatii, este esential sa afli cum sa identifici stresul. Si, fie ca incerci sa reduci stresul prin respiratie profunda, meditatie, rugaciune sau exercitii fizice, ar trebui sa te familiarizezi si cu activitatile care te ajuta sa te calmezi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel