luni, septembrie 26, 2022

Sistemul medical PRIVAT sau de STAT? ​În cazul în care un pacient este primit în spitalul public și îndrumat spre zona privată, unde practică aceeași persoană, este ”un conflict de interese în mod evident, este de părere Alexandru Rafila. Acesta a continuat spunând că  „trebuie să găsim resurse să eliminăm acest tip de conflicte de interese”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Euronews.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 septembrie 2022. Motiv de bucurie pent...

Dezbateri în zona publică

”E o problemă la care tot ne gândim, sunt diverse dezbateri în zona publică, nu neapărat medicală, dar şi în zona medicală, legat de această combinaţie de slujbe în sectorul privat şi în sectorul public.

Cred că lucrurile trebuie, nu ştiu dacă trebuie neapărat separate – adică să spunem ori la public, ori la privat – dar trebuie foarte clar să eliminăm conflictele de interese. Cred că aici este primul lucru”, a menționat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Operațiile cu laser pentru a scăpa de ochelari se fac mai ales în spitale private

Te-ar mai interesa: Cea mai eficientă și rapidă metodă să scapi de cel...

Rafila:un pacient este primit în zona publică şi îndrumat spre zona privată

Alexandru Rafila a menționat că, în alte state din UE, există sisteme sanitare care delimitează clar activitatea în unităţile publice de cea din spitalele private.

„Conflictul de interese, vă dau un exemplu în care un pacient este primit în zona publică şi îndrumat spre zona privată unde practică aceeaşi persoană, ăsta e un conflict de interese în mod evident şi trebuie să găsim resurse să eliminăm acest tip de conflicte de interese fie printr-o legislaţie, fie prin educaţie, prin implicarea organizaţiilor profesionale.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Mircea Beuran atenționează: Diabetul poa...

Sistemul medical PRIVAT sau de STAT? Uite ce recomandă ministrul Sănătății

E uşor de zis, poate că e mai greu de pus în practică. Eu totuşi nu pot să cred că un om poate să fie lipsit de amabilitate atunci când lucrează în sectorul public şi foarte drăguţ, foarte amabil când lucrează în sectorul privat.

Eu nu cred că şi un medic care în sectorul public se poartă urât şi îşi îndrumă pacientul către sectorul privat nu cred că are succes”, a declarat Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Ce efecte are schimbarea bruscă a temperaturilor. ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private