joi, august 5, 2021

Situația noilor vaccinuri împotriva COVID-19 : “Conform informațiilor noastre, sperăm ca între sfârșitul acestui an și începutul anului viitor, să poată fi disponibile treptat trei sau patru vaccinuri”,

a asigurat președintele Consiliului European, Charles Michel, intervievat de Rtl France.

Acesta a continuat cu precizare că “în numele statelor membre, Comisia Europeană a semnat numeroase contracte pentru a se asigura că, atunci când vaccinurile vor fi disponibile, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie”.  Cu toate acestea, nu există „o baghetă magică” care să asigure vaccinarea simultană a tuturor oamenilor.

Cu ce probleme de logistică se confruntă noile vaccinuri împotriva COVID-19?

Din acestă perspectivă, vor apărea două probleme de ordin logistic,

deoarece unele vaccinuri necesită administrarea unei singure doze, iar altele vor necesita două doze.

“Sunt chestiuni de logistică, conservare și desfășurare a campaniilor de vaccinare. Iată de ce vreau să îi mobilizăm pe șefii noștri de stat și de guvern pentru a grăbi lucrurile”, a mai adăugat fostul prim-ministru Belgian. Acesta a mai subliniat că “atunci când este vorba de vaccinuri, am mobilizat resurse pentru a ne asigura că nu va fi haos când vor începe să fie disponibile”.

Situația noilor vaccinuri împotriva COVID-19 comentată și de Președintele Comisiei

Europene

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE ar putea începe furnizarea  unor potențiale vaccinuri împotriva COVID-19 cel mai probabil în luna aprilie 2021. Până atunci, având în vedere evoluția alarmantă a virusului, ea cere țărilor member să ia cele mai îndrăznețe măsuri „pentru a salva vieți”.

“Situaţia COVID-19 este foarte gravă (…) Toate datele indică o puternică expansiune a virusului în toată Europa. Ne aflăm în plin val doi. Săptămâna trecută s-a ajuns la o cifră de un milion de infecţii confirmate. În săptămânile următoare aceste

cifre vor continua să crească, şi aceasta foarte rapid”, a declarat Ursula von der Leyen într-o conferință de presă a Comisiei Europene.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri