luni, septembrie 26, 2022

Număr alarmant de cazuri Covid într-o țară care nu înregistrase niciun caz de Covid-19 de la începutul pandemiei până săptămâna trecută. În acest moment, cadrele medicale luptă să facă față numărului de infectări.

După ce au reuşit să evite cu succes timp de doi ani de pandemia de Covid-19, Insulele Marshall se chinuie acum să ţină sub control răspândirea infecțiilor, care s-au triplat de la detectarea primelor cazuri din urmă cu o săptămână.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

Numărul de cazuri pozitive în țara Pacificului de Nord, care are o populație de aproximativ 60.000 de persoane, a crescut vertiginos, relatează The Guardian. Autorităţile au raportat peste 3.000 de îmbolnăviri, cu patru decese cauzate de Covid și șapte internări în spital.

Primele cazuri de infectare, abia în octombrie 2020

O mie de cazuri au fost raportate duminică în capitala Majuro, „aproape dublu față de ziua precedentă”, a declarat secretarul Ministerului Sănătăţii, Jack Niethendal. Acesta a spus că aproximativ 75% dintre testele Covid au fost pozitive, ceea ce el a numit „o rată de pozitivitate incredibil de mare”.

Te-ar mai interesa: Respirația care miroase a ou putred poate ascunde ...

Insulele Marshall au o rată de vaccinare de 70%. Națiunea a înregistrat primele cazuri de infectare abia în octombrie 2020, când doi călători din Statele Unite ale Americii au fost testați pozitiv. Niciun caz de îmbolnăvire nu a mai fost raportat până luna aceasta.

Insulele Marshall au fost una dintre primele țări care și-au închis granițele, interzicând orice zbor începând cu 8 martie 2020, asta cu câteva zile înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare răspândirea virusului Covid ca fiind o pandemie globală.

Te-ar mai interesa: Cum poti utiliza inteligent spatiul dintr-un depoz...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private