sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Rusen Anca

Este o dietă care presupune restricționarea consumului de carbohidrați și de grăsimi nesănătoase. Este practic foarte asemănătoare cu dieta Atkins. Are ca scop principal pierderea sigură în greutate și rapidă, fiind creată în anul 2003, de cardiologul american Arthur Agatston. Este o dietă bogată în proteine care promite pierderea rapidă a multor kilograme în numai două săptămâni.

Principiul acesteia constă în limitarea consumului de carbohidrați nesănătoși – cei cu indice glicemic ridicat – și consumul celor sănătoși – adică cei care au indicele glicemic scăzut.

Dieta South Beach este alcătuită din 3 faze principale:

Faza 1: are rolul de a micșora consumul de dulciuri și durează timp de 2 săptămâni. În acest interval se va consuma carne slabă de pui, curcan sau cea de pește la liber. De asemenea, persoana care ține această dietă are voie să mănânce soia, vegetale, ouă, lactate. Se pierd până la 4 -8 kilograme, fiind o etapă foarte restrictivă din punct de vedere al alimentației.

Faza 2: acum se vor reintroduce ușor carbohidrații, cei care provin din pâine integrală, orez, paste din făină integrală. Este permis și consumul de fructe. Mai exact, sunt permise 3 porții de fructe și 3 porții de cereale integrale pe zi. Și în acestă fază se slăbește dar mult mai lent decât în prima. Această etapă se va menține până se ajunge la greutatea dorită.

Faza 3: este cea de menținerea a greutății dorite. Este foarte grea. Sunt indicate obiceiurile alimentare cât mai sănătoase.

Principalele avantaje ale dietei sunt:

  • Nu este o dietă care să necesite calcularea caloriilor și nu presupune ore fixe de masă, așa că este tare îndrăgită.
  • Se pierd multe kilograme în primele două săptămâni, așa că cel în cauză se va simți încurajat să continue și fericit în același timp.
  • Nu presupune carențe alimentare deoarece după numai două săptămâni se reintroduc în meniu aproape toate alimentele.