Sari la conținut

Slăbești până la 10 kilograme dacă adaugi în mâncare acest ingredient care topește grăsimea și scade riscul de infarct

metabolism
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente de evitat la ultima masa a zilei

Slăbești până la 10 kilograme. Persoanele care includ și ardeiul iute în dieta zilnică au un apetit mai scăzut și un metabolism mai alert, care arde mai repede caloriile, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Purdue din statul american Indiana. În plus, un alt studiu a scos la iveală că ardeii iuți scad riscul de deces prin infarct sau accident vascular cerebral.

Substanța care aduce aceste beneficii este capsaicina, cea care dă și „iuțeala” ardeiului.  Efectul de topire a grăsimii este cu atât mai puternic în cazul persoanelor care nu consumă regulat ardei iute.
În cadrul studiului 25 de voluntari au fost monitorizați șase săptămâni, timp în care și-au condimentat mâncarea cu ardei iute. Dintre aceștia, doar 13 obișnuiau să consume ardei iute, în timp ce 12 îl evitau.

Slăbești până la 10 kilograme în șase săptămâni

Pe parcursul studiului, s-a constatat că ardeiul a diminuat senzaţia de foame, iar voluntarii au poftit din ce în ce mai puțin alimentele grase, sărate sau dulci. În plus, în decursul celor şase săptămâni subiecţii au reuşit să slăbească între 5 şi 10 kilograme, deşi nu și-au schimbat obiceiurile alimentare.
„Cea mai spectaculoasă scădere în greutate s-a întregistrat în rândul voluntarilor care nu obişnuiau să mănânce ardei iute”, menţionează cercetătorul Mattes.
Deşi studiile anterioare au arătat că şi capsulele de capsaicină sunt eficiente, ultimul studiu demonstrează că efectul este mai puternic dacă ardeiul este consumat în stare naturală.

Ardeiul iute scad riscul de infarct și AVC

Consumul regulat de ardei iute – mai des de patru ori pe săptămână – este asociat cu o reducere a riscului de deces din cauze cardiace şi cerebrovasculare, conform unui studiu efectuat în Italia, citat de Press Association.

„Important este că acum studiul este abordat în mod serios şi oferă dovezi riguroase şi ştiinţifice”, a adăugat Iacoviello, profesoară la Universitatea Insubria din Varese. „Aşa cum s-a observat deja în China şi în Statele Unite, cunoaştem faptul că diverse plante din specia Capsicum, deşi consumate în mod diferit în lume, pot exercita o acţiune protectoare asupra sănătăţii noastre”, a adăugat cercetătoarea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel