Categories: Stil de viaţă

Slăbești până la 10 kilograme dacă adaugi în mâncare acest ingredient care topește grăsimea și scade riscul de infarct

Slăbești până la 10 kilograme. Persoanele care includ și ardeiul iute în dieta zilnică au un apetit mai scăzut și un metabolism mai alert, care arde mai repede caloriile, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Purdue din statul american Indiana. În plus, un alt studiu a scos la iveală că ardeii iuți scad riscul de deces prin infarct sau accident vascular cerebral.

Substanța care aduce aceste beneficii este capsaicina, cea care dă și „iuțeala” ardeiului.  Efectul de topire a grăsimii este cu atât mai puternic în cazul persoanelor care nu consumă regulat ardei iute.
În cadrul studiului 25 de voluntari au fost monitorizați șase săptămâni, timp în care și-au condimentat mâncarea cu ardei iute. Dintre aceștia, doar 13 obișnuiau să consume ardei iute, în timp ce 12 îl evitau.

Slăbești până la 10 kilograme în șase săptămâni

Pe parcursul studiului, s-a constatat că ardeiul a diminuat senzaţia de foame, iar voluntarii au poftit din ce în ce mai puțin alimentele grase, sărate sau dulci. În plus, în decursul celor şase săptămâni subiecţii au reuşit să slăbească între 5 şi 10 kilograme, deşi nu și-au schimbat obiceiurile alimentare.
„Cea mai spectaculoasă scădere în greutate s-a întregistrat în rândul voluntarilor care nu obişnuiau să mănânce ardei iute”, menţionează cercetătorul Mattes.
Deşi studiile anterioare au arătat că şi capsulele de capsaicină sunt eficiente, ultimul studiu demonstrează că efectul este mai puternic dacă ardeiul este consumat în stare naturală.

Ardeiul iute scad riscul de infarct și AVC

Consumul regulat de ardei iute – mai des de patru ori pe săptămână – este asociat cu o reducere a riscului de deces din cauze cardiace şi cerebrovasculare, conform unui studiu efectuat în Italia, citat de Press Association.

„Important este că acum studiul este abordat în mod serios şi oferă dovezi riguroase şi ştiinţifice”, a adăugat Iacoviello, profesoară la Universitatea Insubria din Varese. „Aşa cum s-a observat deja în China şi în Statele Unite, cunoaştem faptul că diverse plante din specia Capsicum, deşi consumate în mod diferit în lume, pot exercita o acţiune protectoare asupra sănătăţii noastre”, a adăugat cercetătoarea.

 

Recent Posts

Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii

Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii. Pentru Berbec, eforturile fizice aduc armonie…

4 minute ago

Sunt probleme cu pensiile: Mulți nu și-au primit banii înainte de Paște. Ce decizie s-a luat

Probleme cu pensiile românilor. Autoritățile spuneau că toți pensionarii își vor primi pensia înainte de…

34 de minute ago

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…

o oră ago

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…

2 ore ago

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

2 ore ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic